Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Susjedi u problemima

NS BiH nije usvojio statut - od suspenzije ih dijeli službena potvrda

crveni karton ilustracija
Miranda Čikotić/Pixsell
29.03.2011.
u 14:36

Burno je danas bilo na sjednici Nogometnog saveza Bosne i Hercegovine, no ono najvažnije - statut, nije donesen.

Za usvajanje Statuta glasovala su 22 delegata, 28 je bilo protiv, dva suzdržana, a jedan se tijekom glasovanja - izgubio...

Nakon takvog raspleta, jedino što vodećim ljudima bosansko-hercegovačkog nogometa preostaje jest čekati službenu suspenziju Saveza od strane Fife i Uefe, koja bi trebala stupiti na snagu 1. travnja.

To bi značilo zabranu natjecanja bh. klubova u međunarodnim natjecanjima, kao i reprezentacije koja odlično gura u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo 2012. u Poljskoj i Ukrajini.

Glasovanju o statutu prethodila je žestoka svađa delegata iz FS Republike Srpske te delegata iz Sarajevskog i Srednjebosanskog kantona.

Zastupnici iz Republike Srpske optužili su delegate iz ta dva kantona za nelegitimnost pri izboru, a oni sami su ostali pri odluci da glasuju protiv donošenja Statuta.

Samu sjednicu osiguravale su jake policijske i zaštitarske snage, a pred hotelom Holiday Inn okupilo se 20-ak navijača bosansko-hercegovačke reprezentacije BH Fanaticosa koji su izvikivali parole protiv vodstva Saveza, a na transparentu što su ga držali pisalo je:

"Danas u savezu, sutra u kavezu"

Sjednicu je nadgledao zajednički promatrač Fife i Uefe, Slovenac Rudi Zavrl, a glasovanje je pravovaljano jer su bila nazočna 54 od 56 zastupnika.

Ključne riječi

Komentara 15

OB
-obrisani-
17:14 29.03.2011.

Bas mi je drago! Hrvati i srbi moraju BiH institucije na svakom mjestu i pri svakoj prilici bojkotirati.

RI
Riznica
17:18 29.03.2011.

29.03.2011. u 17:14h C55K9.9X1 je napisao/la: Bas mi je drago! Hrvati i srbi moraju BiH institucije na svakom mjestu i pri svakoj prilici bojkotirati --------------------------- Pa polako junace, napravicemo i mi vama problem da cete se spisati od muke !\"

RI
Riznica
15:29 29.03.2011.

Ima BiH vecih problema od fudbala !\"

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije