Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
AMERIČKI BRANIČ

Novo Mršićevo pojačanje: Obradović ga potjerao, a Cedevita uzela

Cedevita - MZT
Foto: Sanjin Strukić/PIXSELL
19.10.2016.
u 12:42

Ovaj hitronogi igrač svoje je najbolje dane proživljavao na sveučilištu Baylor, a potom i u razvojnoj NBDL ligi u kojoj je još uvijek rekorder s 58 koševa na utakmici.

Nakon neuvjerljiva početka sezone i ozljede braniča Ra’shada Jamesa čelnici Cedevite odlučili su intervenirati u svoju prvu momčad pa su angažirali američkog braniča Pierrea Jacksona (25, 178 cm). Ovaj hitronogi igrač svoje je najbolje dane proživljavao na sveučilištu Baylor, a potom i u razvojnoj NBDL ligi u kojoj je još uvijek rekorder s 58 koševa na utakmici. O kakvom je košarkašu riječ, kazao nam je Cedevitin trener Veljko Mršić:

Angažirao ga i Tony Parker

– Jackson je izuzetno talentiran igrač i, da prije dvije godine nije imao rupturu Ahilove tetive, s 99-postotnom sigurnošću mogu reći da bi on danas igrao u NBA ligi, a u svoje redove doveo ga je i Fenerbahçe, klub koji može dovesti koga god želi. Početkom te sezone angažirao ga je i Tony Parker za svoj Asvel, no vratio se u SAD prije početka sezone zbog nostalgije.

A baš iz Fenera ga prati priča da je čudak i jedan od rijetkih igrača kojeg je Željko Obradović otjerao iz svog kluba.

– Kad je dolazio u Fener, Jackson je bio novak u europskoj košarci. Nakon što je u NBDL ligi zabijao po 30 koševa, došao je u sustav gdje je trebao igrati drugačije čemu se, tada, očito nije uspio prilagoditi. No, od tada je prošlo gotovo tri godine i ja sam razgovarao s ljudima iz Fenera koji su tada s njim radili i to će mi biti smjernice kako s njim postupati.

S obzirom na to da je Jacksonova karijera krenula silaznom putanjom, cijela priča pomalo podsjeća na onu s Jacobom Pullenom. A njega je Mršić uspio uvjeriti da mu se isplati doći u Cedevitu kako bi osvježio svoju karijeru.

– Mi ga vidimo kao vrlo bitnog igrača i, ako ga uspijemo pridobiti da igra kao na Balyoru, to bi trebao biti pun pogodak. Ja se nadam da je nakon svega, a u međuvremenu je postao i otac, sazrio i da je spreman za iskorak u karijeri. Mi smo tu da mu pomognemo, a on je od nekoliko NBA klubova dobio preporuku da smo mi dobra sredina za takvo što. Jackson talenta ima, a na nama je da ga pokušamo uklopiti u timsku igru, a da pri tome taj talent ne ugušimo.

No Jackson nije ni približno na lošem glasu kao što su to braća Lavrinovič koja će večeras gostovati u Zagrebu sa svojim Lietkabelisom, prvim Cedevitinim gostujućim suparnikom u Eurokupu (18.30).

A ovi litavski blizanci poljskih korijena prije 18 godina silovali su maloljetnicu i zato odslužili zatvorsku kaznu. Dariuš je prvotno bio osuđen na pet godina, a Kšištof na tri, no kazne su im znatno smanjene pa su obojica imala odlične igračke karijere. Dariuš je čak igrao u Realu, Fenerbahçeu, CSKA i Žalgirisu, a njegov tri centimetra niži blizanac u Unicsu, Sieni i Žalgirisu.

Zabranili knjigu o sebi

I ne samo to, braća Lavrinovič dobila su i sudsku “utakmicu” protiv autora knjige “Do vrhunca slave nakon pada” koji se bavio njihovim privatnim životima, a ponajviše tim slučajem silovanja. Nakon što su odvjetnici tužitelja dokazali da se autor neovlašteno previše bavi njihovim privatnim životima, pa tako i time da njihove supruge troše enormne svote na život na visokoj nozi (ljetovanja, tretmani uljepšavanja...), a žrtva (izvjesna Natalija) skapava u siromaštvu, knjiga je morala biti povučena s polica litavskih knjižara.

A u tom, u to vrijeme. velikom litavskom sportskom bestseleru čak se kaže kako je napastovana djevojka nagovijestila da će im oprostiti silovanje ako se jedan od njih dvojice, nakon izlaska iz zatvora, njome oženi. No oni su taj prijedlog zanemarili i oženili se dvjema misicama. Kšištof s Miss Rusije iz 1996., a Dariuš jednom litavskom ljepoticom. 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije