Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PROMJENE U KLUB

Novi Zagreb jači za Ivezić i Babkinu

KK Novi Zagreb
Foto: Slavko Midžor/PIXSELL
28.12.2013.
u 23:39

– Bilo je financijski boljih ponuda, ali u ovom trenutku odabrala sam Novi Zagreb jer novac nije sve u životu – rekla je Elina Babkina.

U očekivanju nastavka sezone 2. siječnja, u ženskom košarkaškom klubu Novi Zagreb došlo je do novih igračkih promjena. Odlaskom Ive Ciglar otvorila se “rupa” na mjestu organizatorice igre, a pomoć je stigla u liku i djelu Eline Babkine, reprezentativke Letonije. Zanimljivo je da ju je WNBA klub LA Sparks draftirao u trećoj rundi, no Elina nije otišla u WNBA.

Nije novac sve u životu

– Bilo je financijski boljih ponuda, ali u ovom trenutku odabrala sam Novi Zagreb jer novac nije sve u životu – rekla je Elina Babkina.

No, još veće pojačanje dolazaka je Jelene Ivezić, jedne od najboljih hrvatskih igračica, trofejno krilo zagrebačke Croatije i Gospića.

- Zahvaljujem upravi i treneru Novoga Zagreba na povjerenju i na tome što predstavljaju hrvatsku žensku košarku na najbolji mogući način igrajući u najjačoj europskoj ligi. Moj je zadatak igrati na najvećoj razini i uživati u košarci zajedno sa svojom ekipom, potom dobrim rezultatima vratiti navijače u dvoranu. Zna se koji su ciljevi svakom klubu i svakom igraču – dati sve od sebe, boriti se za svoj klub, bodriti jedni druge i biti jedno – rekla je Ivezić nakon dolaska u Novi Zagreb.

Klub je pojačala i dojučerašnja Šibenčanka Ana Semren.

Raksanyi pod dojmom nesreće

U Novom Zagrebu bit će i odlazaka. Struka je zaključila da neke od igračica – Španjolka Lucy Pascua, Slovenka Tina Trebec, Mađarica Krisztina Raksanyi i Varaždinka Monika Bosilj nisu ispunile zahtjeve.

– Pascua je došla bolesna, samo se ta “bolest” nije mogla otkriti na redovitom pregledu. Riječ je o plantarnom fascitisu koji zahtijeva liječenje i ono može trajati mjesecima. Raksanyi je počela odlično, međutim nakon one teške nesreće svog bivšeg kluba Gyora jednostavno se ne može sastati sa sobom. Monika je dovedena kao šuter koji će svojim dalekometnim koševima razbijati suparničku obranu. Njena statistika kaže da to nije slučaj – rekao je Dragan Crnjak, predsjednik kluba.

Ključne riječi

Komentara 1

Avatar comandante
comandante
08:22 29.12.2013.

Pa ako ti novac nije sve u zivotu, dosla si na pravo mjesto, ovdje ga sigurno neces dobiti kao niti sve ostale igracice!!!!

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije