Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
SLAVLJE U KOREJI

Novi uspjeh veslača: Cro Express opet prvak svijeta!

'13.07.2012., Zagreb, Jarun - Trening cetverca na parice koji ce nastupiti na Olimpijskim igrama u Londonu. Valent Sinkovic, Damir Martin, Martin Sinkovic i David Sain.  Photo: Igor Kralj/PIXSELL'
Igor Kralj/PIXSELL
31.08.2013.
u 10:57

Pokušali su Nijemci u finišu nešto promijeniti, no nisu uspjeli pa se hrvatski četverac silno radovao. Njihova je pobjeda bila tim slađa jer su na ovaj način uzvratili svojim rivalima za olimpijsku pobjedu u Londonu.

Osječanin David Šain (25) i Zagrepčani Martin Sinković (24), Damir Martin (25) i Valent Sinković (25) ponovo su prvaci svijeta. Za tu slast i čast izborili su se u korejskom gradu Chung Ju, na jezeru Tangeum gdje su cijelo vrijeme finalne utrke četveraca na pariće bili u vodstvu.

Doduše, pokušali su Nijemci u finišu nešto promijeniti, no nisu uspjeli pa se hrvatski četverac silno radovao. Njihova je pobjeda bila tim slađa jer su na ovaj način uzvratili svojim najvećim rivalima za olimpijsku pobjedu u Londonu.

Najveća žrtva tog tempa na koji niti uvijek silno spremni Nijemci nisu uspjeli odgovoriti bio je štroker Valent Sinković koji je bio toliko iscrpljen da je jedva izdržao intoniranje hrvatske himne nakon koje se, posve izmučen, spustio na koljena. No, kolaps nakon veslačkih utrka nije ništa novo niti ništa strašno jer riječ je o jednom od aerobno najzahtjevnijih sportova koji postoje.

Naši srebrni olimpijci bili su u ovom sastavu svjetski prvaci i 2010. na Novom Zelandu pa ispada da im ove daleke i egzotične destinacije više odgovaraju nego europska jezera.

To je još jedna velika pobjeda Nikole Bralića (61), iskusna veslačkog stručnjaka kojemu su ovi dečki ostvarenje karijere i koji po svom entuzijazmu i znanju posjeduje izvrsnost kakvom se u svojim sportovima diče Ante Kostelić i Ivan Ivančić.

>> Martin prvi, V. Sinković drugi, a Šain treći na Croatia Openu

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije