Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 164
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NASTAVAK AGONIJE

Novi šok za Rusiju, suspenzija se nastavlja! 'Pozitivno je što napreduju'

Tokyo 2020 Olympic medallists presented with cars
Mikhail Metzel
17.11.2021.
u 18:31

Rusaf je od ožujka uspostavio "plan reintegracije", izrađen uz pomoć tri neovisna stručnjaka, koji posebno predviđa priznavanje prošlih slučajeva dopingiranja.

Međunarodna atletska federacija (World Athletic) produžila je suspenziju Rusije, koja traje od 2015. godine zbog institucionaliziranog sustava  dopinga, unatoč "napretku".

Svjetski atletski kongres, koji se održao putem videokonferencije, podržao je preporuku Radne skupine za ocjenjivanje napretka Rusije u borbi protiv dopinga.

- Ruska atletska federtacija (Rusaf) stalno napreduje u ispunjavanju postavljenih uvjeta i to je ono pozitivno - istaknuo je Rune Andersen, šef Radne skupine.

Rusaf je od ožujka uspostavio "plan reintegracije", izrađen uz pomoć tri neovisna stručnjaka, koji posebno predviđa priznavanje prošlih slučajeva dopingiranja, stvaranje neovisnog odjela za borbu protiv dopinga, financiranje velikog broja  testova, sankcije ruskim regijama koje imaju problema s dopingom, poticaj za zviždače i veće sudjelovanje sportaša u upravljanju.

- Ove promjene odražavaju novu kulturu unutar Rusafa - dodao je Andersen. Međutim, još uvijek postoji nekoliko ljudi u ruskoj atletici koji nisu prihvatili ovu novu kulturu, a Rusaf ima još posla kako bi osigurao da oni ne utječu.

Krajem 2019. Svjetska antidopinška agencija sankcionirala je Rusku antidopinšku agenciju (Rusada) zbog namještanja računalnih datoteka Moskovskog antidopinškog laboratorija, prvotno uz četiri godine isključenja iz međunarodnih natjecanja, prije nego što je Sud za sportsku arbitražu smanjio kaznu na dvije godine od prosinca 2020.

Unatoč suspenziji njihove zemlje, ruski sportaši mogu se natjecati pod neutralnom zastavom, pod strogim uvjetima poštivanja antidopinških pravila.

Ključne riječi

Komentara 1

ZG
zvonimir.glasnovic.7
18:57 17.11.2021.

znači, svjetska atletska federacija ne poštuje odluku sportskog arbitražnog suda...sjajno

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije