Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 45
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Policija podnosi optužni prijedlog

Novi problemi s navijačima: Masovna tučnjava hrvatskih navijača, dvoje ozlijeđenih!

Navijači Crvene zvezde
Goran Stanzl/PIXSELL
07.11.2016.
u 14:07

Policijski službenici poduzimaju daljnje mjere i radnje na otkrivanju ostalih počinitelja koji su sudjelovali u narušavanju javnog reda i mira", stoji u policijskom priopćenju.

Nogometaši Istre u sklopu 12. kola HNL-a pobijedili su na stadionu Aldo Drosina Cibaliju sa 3:2. No, zanimljivu utakmicu zasjenila je masovna tučnjava navijača u Puli, što je utakmici dalo krvavu uvertiru. nastvljeni su tako problemi s navijačima koji u posljednje vrijeme sve češće izazivaju probleme. O cijelom slučaju oglasila se istarska policija.

"Pulska je policija jučer oko 13,15 sati zaprimila dojavu o tučnjavi u Koparskoj ulici u Puli. Dolaskom policijskih službenika na mjesto događaja utvrđeno je da se, prije početka nogometne utakmice između NK Istra 1961 i NK Cibalia, više mlađih osoba fizički sukobilo te da su u sukobu dvije osobe u dobi od 20 i 30 godina (pripadnici domaće navijačke skupine) lakše ozlijeđene. Do sada poduzetim mjerama i radnjama, protiv sedam pripadnika gostujuće navijačke skupine u dobi od 26, 33, 28, 24, 18, 22 i maloljetnim hrvatskim državljaninom te dvojice pripadnika domaće navijačke skupine u dobi od 30 i 20 godina policija je podnijela optužni prijedlog zbog prekršaja iz Zakona o sprječavanju nereda na športskim natjecanjima i prekršaja iz Zakona o prekršajima protiv javnog reda i mira.

Policijski službenici poduzimaju daljnje mjere i radnje na otkrivanju ostalih počinitelja koji su sudjelovali u narušavanju javnog reda i mira", stoji u policijskom priopćenju.

>>Istra u utakmici punoj golova pobijedila Cibaliju

>>Osam Hrvata privedeno u Španjolskoj! Frakcije BBB-a međusobno se tukle u Malagi i Sevilli!

Komentara 6

SE
senior
14:27 07.11.2016.

Dok god se ove izgrednike ne bude kažnjavalo po postoječem prekršajnom i kaznenom zakonom i dok isti nastalu štetu ne budu nadonađivali. neće biti mira i reda. Na balkanu a i mi smo balkan batine i zatvor ne predstavljaju nikakvuu kaznu. Ali ako izgrednici počine materijalnu štetu i milpm ili silom je moraju nadoknaditi to je jedina kazna koju će poštovati, Naše političke stranke podilaze izgrednicim na sportskim takmičenjima i umjesto da se prema njima postupi po zakonima njma se titraju muda zbog glasovima.

RO
robertek
16:31 07.11.2016.

ovoga ima puno više po Njemačkoj, Poljskoj, Austriji, Nizozemskoj, Italiji... Ne radite od buhe slona, nego rješavajte kriminal u nogometu i društvu, te da se ne dostavljaju dokumenti Englezima i Bosancima da ne hapse naše branitelje. Ovakvih tučnjava ima 2020 svaki dan u Hrvatskoj po svim mjestima, ne opravdavam, ali je ovo smiješnoi isticati kao veliki problem...

LI
Lisabon
15:07 07.11.2016.

Nazalost drzavi nije u interesu da to rijesi.Dokaz su huligani na utakmicama reprezentacije,dokazi su i poaljenju automobila u Splitu,fizicki napadi u Splitu (na Mamica na sudu,na Brunu Marica,itd),dokaz je i svastika na Poljudu koja se nije rijesila,dokaz su i obracuni po autpoutevima,obracuni u inozemstvu (zadnje u Sevill,ali to je samo zato jer Rijeke i Hajduka trenutno nema u Evropi).Inace se to rijesava vrlo jednostavno.Drakonskim kaznama bilo zatvora bilo novcano,a uz put (kako to rade Englezi dozivitnom zabranom dolaska na nogometne utakmice.I kraj price vrlo brzo.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije