Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 186
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZBOG NESMOTRENOSTI

Novak Đoković smijenio ministra Republike Srpske: Gdje si, komšo?

Novak Đoković
Reuters
04.07.2013.
u 19:03

Ranko Škrbić i Novak Đoković susjedi su u Monacu. No nitko u RS nije znao da ministar posjeduje nekretninu u Kneževini...

Mnoge je u Bosni i Hercegovini iznenadilo smjenjivanje ministra zdravlja Republike Srpske Ranka Škrbića pri nedavnoj rekonstrukciji vlade tog entiteta. Znalo se, naime, da je Škrbić kum predsjednika RS i SNSD-a Milorada Dodika, a njih dvojica i dalje su u prisnim odnosima. No, odgovor je naslutio portal mojevijesti.ba, koji je rekonstruirao zanimljivu priču.

Za smjenu ministra zdravlja “zaslužan” je zapravo najbolji tenisač svijeta Novak Đoković. Njega je pri posjetu Banjoj Luci potkraj 2011. dočekala politička elita RS, među kojima je bio i tadašnji ministar zdravlja. Pri rukovanju s njim Đoković ga je pitao: “Gdje si, komšo?”

U prvi trenutak prisutni nisu znali gdje su to Đoković i Škrbić susjedi, no ubrzo je procurilo da Škrbić posjeduje stan u Monte Carlu, u kojem i tenisač ima prijavljeno boravište.

Da bi spriječio veći skandal (i propitivanje odakle Škrbiću novac za takvo što), Dodik je smijenio svog ministra zdravlja i poslao ga u Beograd, gdje je Škrbić, zahvaljujući kvoti, postao novi veleposlanik Bosne i Hercegovine u Srbiji.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije