Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 92
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NBA All-Star

Novaci okončali sedmogodišnji niz

Tyreke Evans
Reuters
13.02.2010.
u 08:45

Momčad najboljih rookieja u NBA ligi pobijedila je košarkaše koji igraju svoju drugu sezonu 140-128 u ekshibiciji kojom je u Dallasu otvoren All-Star vikend.

Radi se o vrlo rijetkoj pojavi otkad je ova utakmica uvedena u format All-Star vikenda 2000. godine. Košarkaški koji igraju drugu sezonu (Sophmores) slavili su u posljednjih sedam dvoboja te u osam od deset otkako se utakmica igra.

Ovaj put, međutim, raspoloženiji su bili novaci, koje je do pobjede predvodio vrlo motivirani krilni centar San Antonio Spursa DeJuan Blair s 23 koša i 22 skoka. Prva je to bila predstava sa po najmanje 20 koševa i skokova u dvobojima ovih dviju momčadi.

Najkorisnijim igračem utakmice ipak je proglašen bek-šuter Sacramento Kingsa Tyreke Evans, novak koji ima najbolju statistiku među kolegama ove sezone. Zabio je 26 koševa (11-15 šut iz igre) uz šest skokova i pet asistencija. Brandon Jennings iz Milwaukeeja je dodao 22 koša i osam asistencija.

U poraženom je sastavu s 40 koševa najbolji bio razigravač Oklahoma Cityja Russell Westbrook. Michael Beasley iz Miamija dodao je 26 koševa.

Utakmica je igrana u American Airlines Centeru, domu košarkaške momčadi Dallas Mavericksa. Dvoboj Istoka i Zapada u nedjelju će se igrati na stadionu Dallas Cowboysa u Arlingtonu. Očekuje se rekordnih 80.000 gledatelja.

U subotu je na rasporedu natjecanje u zakucavanju. Za trofej najboljeg borit će se rookie iz Toronto Raptorsa DeMar Rozan, koji je u kvalifikacijama u poluvremenu utakmice u petak pobijedio beka LA Clippersa Erica Gordona, te branitelj naslova Nate Robinson (New York), Gerald Wallace (Charlotte) i Shannon Brown (LA Lakers).

NBA All-Star, Dallas:

Rookies – Sophomores 140-128

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije