Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 9
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
POREČ Otvorena dvorana za rukometno SP

Nova porečka dvorana otvorena košarkaškom loptom, HRS - otišao

21.11.2008.
u 21:21

U Poreču je bila fešta, dopredsjednica Vlade Jadranka Kosor svečano je otvorila novu dvoranu na Žatiki u kojoj će se u siječnju igrati utakmice Svjetskog prvenstva rukometaša. Hrvatski rukometni savez na svečanosti se pojavio u najjačem sastavu: predsjednik Sandi Šola, dopredsjednik Zoran Gobac, glavni tajnik Damir Poljak, izvršni direktor SP-a Silvio Njirić, član UO Darko Požarić, trener reprezentacije i dopredsjednik HOO-a Slavko Goluža, članovi Ureda za SP Siniša Ostojić, Bojan Filipović i Nenad Tunuković. No, izaslanstvo nije ostalo onoliko dugo koliko je predvidjelo.

- Protokol je zaboravio na Hrvatski rukometni savez i rukometnu reprezentaciju, koji su sigurno pridonijeli da do izgradnje dvorane dođe, a Porečanin Požarić koji je član našeg UO-a reagirao je na to. U dugačkom popisu onih kojima se zahvaljivalo naši trofejni rukometaši i rukometni savez nisu našli mjesta. Nismo željeli biti samo dekor pa smo se povukli sa svečanosti - pojasnio je Sandi Šola, koji je u Poreč otišao usprkos bolesti.

Neki će reći da je posrijedi taština.

- Nema govora o taštini, nikome od nas ne treba osobna promocija. Ispričavam se svim uzvanicima, ali na taj smo se potez odlučili želeći zaštititi dignitet našeg sporta, rukometa - kaže Šola.

Čitava priča kao šlag će ponuditi podatak da se dvorana otvorila - košarkaškom loptom, a da je ona rukometna izostala. Točno je, dvorana je višenamjenska, nije rukometna, ali ostat će ipak upitnik zašto u gradu koji će biti domaćin rukometašima na Svjetskom prvenstvu, u gradu čiji rukometaši igraju u Europskom kupu, a košarkaši su drugoligaši, ipak nije bilo mjesta uz košarkašku loptu i za onu rukometnu.

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije