Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 111
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Slalom Semmering

Nova dva rekorda nepobjedive Shiffrin, Komšić bez druge vožnje

Mikaela Shiffrin
Foto: Reuters/Pixsell
1/5
29.12.2018.
u 15:05

U svih pet ovosezonskih slaloma Shiffrin je bila prva, a Vlhova druga. Sljedeću priliku da napokon pobijedi Amerikanku Slovakinja će imati za tjedan dana na Sljemenu.

Amerikanka Mikaela Shiffrin pobjednica je slaloma skijašica za Svjetski kup voženog u subotu u Semmeringu, ona je do pete pobjede u isto toliko slalomskih utrka ove sezone stigla sa 29 stotinki prednosti ispred druge Slovakinje Petre Vlhove, odnosno 38 stotinki ispred treće Švicarke Wendy Holdener.

Shiffrin je u Semmeringu ostvarila svoju već 51. pobjedu u Svjetskom kupu u karijeri, a pritom  je postavila i nova dva rekorda. ovo joj je bila 36. slalomska pobjeda čime je ostala sama na vrhu po broju pobjeda u ovoj disciplini u povijesti, do sada je dijelila rekord s Austrijankom Marlies Schild, a ujedno je ostvarila i 15. pobjedu u jednoj kalendarskoj godini što je također novi apsolutni rekord, do sada ga je dijela s Austrijancem Marcelom Hirscherom koji je ove godine uspio slaviti u 14 utrka.

Zanimljivo, u svih pet ovosezonskih slaloma Shiffrin je bila prva, a Vlhova druga. Sljedeću priliku da napokon pobijedi Amerikanku Slovakinja će imati za tjedan dana na zagrebačkom Sljemenu.

U redoslijedu slalomašica Shiffrin vodi sa 500 bodova, druga Vlhova ima 400, a treća Holdener 255.

U ukupnom redoslijedu Svjetskog kupa Shiffrin je na vrhu sa 1034 bodova, druga je Vlhova sa 568, a treća Norvežanka Ragbhild Mowinckel sa 396.

U Semmeringu je nastupila i hrvatska skijašica Andrea Komšić koja je u prvoj vožnji zauzela 34. mjesto i ostala bez nastupa u drugoj.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije