Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 182
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ZAGREB INDOORS

Nova Dodigova senzacija

05.02.2009.
u 16:24

Hrvatski tenisač Ivan Dodig iznenađujuće se plasirao u četvrtfinale PBZ Zagreb Indoorsa. Nakon 1. nositelja Igora Andrejeva, svladao je i eminentnog Latvijca Ernestsa Gulbisa.

Nakon jednog sata i 45 minuta Dodig je pobijedio 20-godišnjeg Latvijca Ernestsa Gulbisa sa 7:6(3), 6:3 i tako osigurao prolazak u četvrtfinale gdje će igrati protiv pobjednika meča Mario Ančić - Teimuraz Gabašvili.

Prije PBZ Zagreb Indoorsa 23-godišnji Dodig nije nikad ostvario pobjedu na ATP turniru, točnije, samo je jednom i nastupio, i to protiv Novaka Đokovića u Marseilleu prošle godine. No, u Zagrebu je prvo pobijedio Igora Andrejeva, a potom je bio bolji i od Gulbisa.

U prvom servis gemu meča Dodig je morao spašavati, i uspješno je to učinio, tri prilike za break, nakon čega su oba tenisača relativno lagano osvajala svoj početni udarac. Sve do 5:5 kada je Gulbis napravio prvi break u meču, te došao u priliku servirati za prvi set.

No, darovao je dvostrukom servis pogreškom Dodigu povratak u meč (6:6), ali je isto tako bolje otvorio tie-break (3:1). No od tog je trenutka Dodig osvojio - šest poena zaredom!

Takav kraj prvog seta umnogome je uvjetovao drugi gdje je Dodig do breaka došao kod 2:2. Potom je, praktički meč-loptu, imao kod 4:2 (nova prilika za break), ali se u tom trenutku, samo nakratko, Gulbis spasio poraza.

Kod 5:3 Dodig je propustio prvu meč loptu, ali je kod vodstva 5:4 sigurno odservirao izgubivši samo jedan poen na servis za novu veliku pobjedu.

Dodig je prije PBZ Zagreb Indoorsa bio na 425. mjestu ATP ljestvice. Ujedno je time broj hrvatskih četvrtfinalista, zasad, povećan na brojku tri (Veić, Čilić, Dodig), a prilike da budu tamo još imaju Mario Ančić i Ivo Karlović.

PBZ Zagreb Indoors, 2. kolo:

Dodig - Gulbis 7:6(3), 6:4 Hernych - Mathieu (4) 6:7(7), 6:4, 6:2

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije