Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PALA POLJSKA

Norveška se pridružila Nizozemskoj u finalu Svjetskog prvenstva!

Norveška
Reuters/PIXSELL
18.12.2015.
u 23:32

Norvežanke će imati priliku kompletirati sva tri najvažnija naslova, jer su one i aktualne europske prvakinje, te olimpijske pobjednice. U slučaju pobjede u nedjelju po treći će puta postati i svjetske prvakinje.

U finalu Svjetskog prvenstva za rukometašice koje se igra u Danskoj igrat će Nizozemska i Norveška, Nizozemke su u polufinalu u Herningu svladale Poljakinje sa 30-25 (15-8), dok su potom Norvežanke bile bolje od Rumunjki sa 35-33 (27-27, 17-14) nakon produžetka.

Na dosadašnjem 21 SP ni Nizozemska niti Poljska nisu osvojile niti jednu medalju, a niti jedna reprezentacija nema medalju niti s europskih prvenstava, pa je ovo bila jedinstvena prilika za obje ekipe da naprave povijesni rezultat, a u takvoj su se situaciji bolje snašle Nizozemke.

Nizozemkama je dosadašnji najbolji plasman na SP bilo peto mjesto 2005., dok su Poljakinje prije dvije godine bile četvrte.

Norvežanke će pak imati priliku kompletirati sva tri najvažnija naslova, jer su one i aktualne europske prvakinje, te olimpijske pobjednice. U slučaju pobjede u nedjelju po treći će puta postati i svjetske prvakinje.

Rumunje će ostati na jednom naslovu svjetskih prvakinja osvojenom još davne 1962. i to na domaćem terenu.

>> Nizozemke ne posustaju, pobijedile su Poljsku i ušle u finale!

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije