Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NCAA finale

North Carolina izborila naslova u posljednjih sto sekundi

North Carolina
Foto: Reuters/PIXSELL
1/11
04.04.2017.
u 07:24

Tar Heelsi su tako uspjeli isprati gorak okus prošlogodišnjeg poraza u finalu kada su izgubili od Villanove 74:77 tricom sa sirenom, dok Bulldogsi nisu uspjeli okruniti naslovom svoj prvi plasman na "Final Four" u povijesti sveučilišta

Košarkaši North Caroline osvojili su naslov sveučilišnog prvaka SAD-a. Oni su u NCAA finalu igranom pred 80.000 gledatelja na stadionu sveučilišta Arizona u Phoenixu svladali Gonzagu sa 71:65 (32:35).

North Carolinu su do šestog naslova u povijesti u 11. nastupu u finalu predvodili Joel Berry sa 22 i Justin Jackson sa 16 koševa, dok Gonzaga u svom prvom finalnom nastupu nije uspjela stići do trofeja bez obzira na sjajan učinak Nigela Williamsa-Gossa od 15 koševa, uz devet skokova i šest asistencija, te Josha Perkinsa koji je ubacio 13 koševa.

 

U borbenoj utakmici s mnoštvom promašaja, North Carolina je šutirala iz igre 35.6 posto, a Gonzaga 33.9 posto, te velikim brojem prekršaja Tar Heelsi su do pobjede stigli serijom 8:0 u posljednjih sto sekundi dvoboja.

Jackson je tada košem uz dodatno slobodno bacanje doveo North Carolinu u vodstvo 66:65, a nakon promašaja Williams-Gossa u sljedećem napadu Gonzage, Tar Heelsi su uz mnogo sreće povisili na 68-65. Naime, nakon promašaja Berryja 49 sekundi prije kraja, u borbi za loptu pod obručem Bulldogsa suci su dosudili 'ničiju loptu', a strelica koja pokazuje kojom momčadi pripada posjed lopte pokazala je na stranu North Caroline.

Novu priliku Tar Heelsi nisu propustili, Isaiah Hicks pogodio je za 68:65 preko ruke Jonathana Williamsa 25 sekundi prije isteka vremena. Kennedy Meeks potom je blokirao Williams-Gossa, a Jackson je zakucavanjem u protunapadu povisio na 70:65.

Tar Heelsi su tako uspjeli isprati gorak okus prošlogodišnjeg poraza u finalu kada su izgubili od Villanove 74:77 tricom sa sirenom, dok Bulldogsi nisu uspjeli okruniti naslovom svoj prvi plasman na "Final Four" u povijesti sveučilišta.

>>Kukoča preskočili, imenovali Galisa: 'Valjda moje vrijeme još nije došlo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije