Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 185
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
LIGA PRVAKA

Nogometni patuljci velikanima pomrsili račune

06.11.2008.
u 16:52

“Mali” klubovi poput Anorthosisa, Aalborga, BATE ili Cluja su velikanima iz najjačih europskih nogometnih liga u ovogodišnjoj Ligi prvaka pomrsili račune. Zasad, nakon četiri kola samo financijski, ali netko od tih europskih nogometnih patuljaka bi se mogao probiti i u osminu finala.

Ciprani najuspješniji
Ciparski prvak Anorthosis iz prijestolnice Nicosije koji je podijeljen na turski i ciparski dio tome je najbliži. Momci trenera Temurija Ketsbaije koji je Dinamu prije 11 godina “oduzeo” nastup u Ligi prvaka, dosad su osvojili pet bodova. U financijskom smislu tih pet bodova znači 4,8 milijuna eura. Za ulazak u elitno natjecanje Uefa svaki klub nagrađuje s 2 milijuna eura, svaki nastup donosi 400 tisuća, pobjeda dodatnih 600 tisuća, a remi 300 tisuća eura.

Ciprani su već kod kuće pobijedili Panathinaikos, na gostovanju u Bremenu uzeli bod, a nakon minimalnog poraza u Milanu, i s Interom su u Nicosiji odigrali remi. Smiješi im se i drugi krug te dodatnih 2,2 milijuna eura, jer ako kod kuće pobijede Werder bit će vrlo blizu povijesnom uspjehu.

I danski Aalborg iz istoimenog gradića, baze danskih zračnih snaga, u svom drugom nastupu u Ligi prvaka niže dobre rezultate. S dva remija, protiv Celtica u Glasgowu i Villareala kod kuće zasad su inkasirali 3,4 milijuna eura.

Juve pao u Bjelorusiji
Za dva tjedna doćekuju Celtic i imaju priliku izravno odlučiti tko će u Kup Uefe, jer Manchester United i Villareal su već predaleko odmakli.

Rumunjski prvak Cluj iz istoimenog grada u sjevero-zapadnoj Transilvaniji do ove sezone imao je dva nastupa u Europi, a ove je sezone ubilježio senzacionalnu pobjedu u Rimu i domaći remi s Chelseajem. Već su zaradili 4,5 milijuna eura. Bjeloruski prvak BATE iz Borisova, industrijskog centra države, ove je godine debitirao u LP-u i jedini u skupini moćnom Juventusu oduzeo bodove. Remizirali su i u Petrogradu sa Zenitom te, kao i Aalborg, dosad zaradili 3,4 milijuna eura.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije