Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 184
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?

Nogometaš godine: Krunoslav Jurčić na vrh postavio Srnu

nog-srna-txt.jpg
import
21.12.2005.
u 18:14

To pakleno popodne u Bordeauxu nikad neće zaboraviti. Bilo je oko 40 Celzijevih stupnjeva, teško se disalo, a Japanci su letjeli kao kamikaze. Bila je to odlučujuća bitka za ulazak u drugi krug na Svjetskom prvenstvu u Francuskoj 1998. godine, a na kraju nas je spasio Davor Šuker.

- Tu utakmicu nikad neću zaboraviti, na poluvremenu sam skinuo kopačke i više ih nisam mogao obuti. Morao sam ih razrezati. Japancu su trčali, a nama je bilo strašno teško. Ta je utakmica i upozorenje za ovu generaciju - prisjetio je Krunoslav Jurčić, nekadašnji vatreni. - U Nürnbergu, četiri dana nakon utakmice s Brazilom u Berlinu, u 15 sati čeka nas Japan, a nakon toga i Australija.

- Imamo jako neugodnu skupinu, tri teške utakmice u devet dana. Brazil je veliki favorit. I onda stiže ključna utakmica, protiv Japana, u kojoj moramo pobijediti, a zatim svladati i Australiju. Uh, bojim se Viduke, bojim se njhova zanosa i velikog motiva. A onda je Kruno otkrio da ima još strahova.

- Ako dobro pogledate kakvu momčad ima Zlatko Kranjčar, bit će vam odmah jasno da bez nekoliko igrača nikako ne može. Pršo ima teškoća s koljenom, Srna s trbušnim zidom i leđima, a oni moraju igrati svaka tri dana, pa to smatram našim problemom. No, Jurčić nije pesimist. - Hrvatska ima kvalitetnu i dobro ukomponiranu momčad, svakako za drugi krug. - Do Njemačke smo stigli ponajprije zahvaljujući Srninoj energiji i Pršinu umijeću.

- Za mene je nogometaš godine Darijo Srna. Odlučio sam se za Šahtarova igrača zato što je u reprezentativnoj majici ipak dao najviše. Pamtimo njegove pogotke u susretu sa Švedskom, brojne asistencije. Gledajući učinak, on je bio najbolji, nešto je možda slabiji u klubu, no Šahtar nije na velikoj pozornici, pa nam je nekako daleko. - Drugi je Dado Pršo.

- To je dar s neba. Do 28. godine nije ga bilo nigdje, a onda je došao i pokazao da je veliki igrač. Usto, ima jak karakter, strašnu volju. S obzirom na sve teškoće koje ima, Prši se divim.


Jurčićevih 10

Darijo Srna 10
Dado Pršo 9
Igor Tudor 8
Stjepan Tomas 7
Marko Babić 6
Niko Kovač 5
Robert Kovač 4
Niko Kranjčar 3
Eduardo Da Silva 2
Ivan Bošnjak 1

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije