Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 178
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Nekadašnji Dinamov nogometaš Andrej Panadić pomalo iznenadio izborom

Nogometaš godine: Braća Kovač zaslužila su vrh

nog-kovaci-txt.jpg
import
18.12.2005.
u 17:34

Kada ga je Ivica Osim 1990. kao 21-godišnjaka vodio na Svjetsko nogometno prvenstvo u Italiju, bila je to apsolutna senzacija. Dinamov stoper koji je jako obećavao svoj je životni put gradio u Njemačkoj, poslije u Austriji i na kraju u Japanu. No, jednu stvar nikad neće moći prežaliti.
- Igrao sam za bivšu državu, a strašno sam nesretan što nisam igrao za vatrene - počeo je Andrej Panadić i odmah dodao:
- No, o tome ne želim govoriti.
 Nogomet mu je i nakon svršetka karijere preokupacija, završava akademiju.

Teška skupina
 - Sada radim s klincima u svom Radniku u Velikoj Gorici, učim, to je moje životno opredjeljenje.
U Njemačkoj, gdje je u majici HSV-a blistao, u lipnju će Hrvatska treći put zaredom biti na Svjetskom prvenstvu. I odmah na startu čeka je prvi favorit - Brazil.
- To je fantastična utakmica, utakmica koju su sanjale generacije. Ne možemo u tom srazu ništa izgubiti. Vjerujem da ćemo namučiti Brazil, a niti bod nije nedostižan.
A onda Andrej vidi opasnost.
- Izvukli smo tešku skupinu, uz skupinu smrti (Argentina, Nizozemska, SiCG, Bjelokosna Obala, nap. a.), naša je najopasnija. Japan poznajem, to je fanatična momčad koja grize do kraja. No, više se bojim Australije, koja ima izvrsnog izbornika Hiddinka i nekoliko Hrvata koji će imati golem motiv. Mark Viduka, primjerice, vrstan je napadač, nogometaš koji je u stanju presuditi utakmicu. Moramo biti oprezni.

Robert vhunska klasa
No, Andrej hvali Hrvatsku.
- Izbornik Zlatko Kranjčar sjajno je vodio momčad u kvalifikacijama, stvorio odlično ozračje, a ima i nogometaše koji su u stanju igrati na najvišoj mogućoj razini. Bit će teško, no Hrvatska će igrati u osmini finala SP-a.
Listajući nogometni kalendar 2005. godine, Panadić je na vrh našeg izbora stavio Niku i Roberta Kovača.
- Braća Kovač zaslužila su vrh. Niko je rođeni vođa, bez obzira na to što sada ne igra, on je jedan od najvažnijih igrača reprezentacije. Njegov je brat vrhunska svjetska klasa na svojoj poziciji.
Nije bivši modri zaboravio ni dvojac koji je blistao u kvalifikacijama.
- Otkako je Pršo došao u reprezentaciju, stalno potvrđuje kvalitetu, dok je Srna novi vjetar, snaga koja pokreće - zaključio je Panadić.


Panadićev izbor

Niko Kovač 10
Robert Kovač 9
Dado Pršo 8
Darijo Srna 7
Josip Šimunić 6
Tomislav Butina 5
Niko Kranjčar 4
Ivan Klasnić 3
Eduardo 2
Luka Modrić 1


Butina će biti kao Ladić

Na šesto mjesto svog popisa Andrej Panadić stavio je prvog reprezentativnog vratara Tomislava Butinu. Nije li to zbog velikogoričke veze? - Naravno - ispalio je Andrej te se nasmijao: - Tomu znam dugo, no to nije razlog što se nalazi na popisu. Odlićan je vratar, iako čujem da su mnogi sumnjičavi, vjerujem da će Tomo biti sjajan u Njemaćkoj, kao Ladić u Francuskoj.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije