Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 159
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Logična odluka

Nogomet na čekanju: Bundesliga produžila odgodu natjecanja

Bayern
Foto: Reuters/Pixsell
1/3
31.03.2020.
u 16:58

Prethodna odgoda natjecanja vrijedila je do 2. travnja

Njemački nogometni klubovi Prve i Druge Bundeslige u utorak su podržali prijedlog da se nastavak natjecanja odgodi najmanje do 30. travnja zbog mjera suzbijanja širenja zaraze koronavirusom, objavila je Njemačka nogometna liga (DFL).

Prethodna odgoda natjecanja vrijedila je do 2. travnja, a DFL je još prošlog tjedna predložio produženje tog roka. Nova odgoda će dodatno pogoditi financijski već ugrožene klubove.

Prošlog tjedna su njemački predstavnici u Ligi prvaka Borussia Dortmund, Bayern München, RB Leipzig i Bayer Leverkusen osnovali fond solidarnosti u koji su uplatili 20 milijuna eura kako bi pomogli ostalim klubovima Prve i Druge Bundeslige da lakše prebrode potencijalnu financijsku krizu izazvanu pandemijom bolesti COVID-19.

- Imperativ je da odigramo sezonu do kraja. Prvi razlog je sportsko poštenje, a drugi kako bismo minimalizirali nastalu financijsku štetu -izjavio je glavni operativac Bayerna Karl-Heinz Rummenigge u utorak za dnevni list Frankfurter Allgemeine Zeitung.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije