Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 32
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
UVOĐENJE ISKLJUČENJA

Nogomet bi vrlo brzo mogao postati kao hokej ili rukomet

Yuichi Nishimura
Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
05.09.2014.
u 14:00

- Nismo se mogli dogovoriti oko toga jer je to kontroverzna odluka za nogomet, ali mogu otkriti da se o tome govorilo - rekao je Alex Ferguson.

Sir Alex Ferguson je otkrio nogometnom puku da bi krovna europska nogometna organizacija (UEFA) mogla za simuliranje uvesti isključenja kao ona u rukometu, hokeju na ledu ili vaterpolu.

- Nismo se mogli dogovoriti oko toga jer je to kontroverzna odluka za nogomet, ali mogu otkriti da se o tome govorilo. UEFA razmatra takvu mogućnost kojom bi se iskorijenilo simuliranje, bolest nogometne igre - kazao je Ferguson.

Nekako se realnije i produktivnije čini kažnjavanje pregledavanjem snimki nakon utakmica, ali UEFA je po pitanju odluka vezanih uz sudačku organizaciju i suce oduvijek poznata kao mutna, spora i konzervativna. A time ostavlja prostora za razna nagađanja i teorije zavjere.

>> Navijači Legije žestokom porukom udarili po 'pohlepnoj' Uefi

Komentara 3

DI
didery
14:50 05.09.2014.

a sudac ako vidi simulaciju odmah žuti karton a kasnije se pregledaju snimke i ako je bilo simuliranja onom koji je simulirao treba dobiti novčanu kaznu ili suspenziju na nekoliko utakmica vrlo jednostavno

Avatar cluesblues
cluesblues
15:54 05.09.2014.

prije uvodjenja bilo kakovih promjena uefa (i fifa) treba prvo odgojit nove generacije sudaca (ne kao one u brazilu) ili uvest pregled snimke za one najproblematicnije situacije direktno na terenu (ko u hokeju) - a ovo iskljucivanje zbog simuliranja ce uvijek ostat u domeni slobodne sudacke porcjene, dakle uvijek se moze s tim ostetit neka ekipa…generalno, u timskim sportovima (ne samo u nogometu nego i u kosarci, rukometu i pogotovo vaterpolu) su cesto suci veci problem od sportasa...

IM
imotadin
15:01 05.09.2014.

Stvar je u procjeni. Što ako dođe do laganog kontakta i ljudi se ne mogu složiti da li je riječ o prekršaju nad igračem ili pak simulacija?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije