Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 14
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
DVOBOJ TITANA

Njemačka pobijedila Francusku sa 1:0 i ušla u povijesno četvrto polufinale zaredom!

Francuska - Njemačka
Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)
1/18
04.07.2014.
u 19:55

Mats Hummels presudio je Francuzima pogotkom u 13. minuti.

Njemačka i Francuska bili su najzvučniji par četvrtfinala, dvoboj titana, koji je otišao na stranu "trupa" Joachima Loewa! Pobijedili su s rezultatom 1:0 nakon pogotka Matsa Hummelsa u 13. minuti, iako je kroz cijeli susret bilo još prilika koje su mogle zatresti mrežu protivnika.

To je ujedno i prvi put u povijesti da je neka ekipa ušla četiri puta zaredom među četiri najbolje na svijetu. Bilo bi i pet puta zaredom da se nije 1998. godine dogodio onaj susret protiv Hrvatske.

Ispada i da je Didier Deschamps bio u pravu kad je Nijemcima dao ulogu favorita u ovom susretu jer uistinu su izabranici Joachima Loewa generalno bili bolja momčad, ali točno za taj jedan pogodak, koliko su na kontu i imali. Treba pritom dati pohvale kritiziranom njemačkom izborniku jer je poslušao glas javnosti (i razuma?) pa se odlučio ne eksperimentirati već je u prvih 11 postavio Khediru, pravog napadača Klosea i odličnog obrambenog Hummelsa. Upravo se potonji pokazao kao prava odluka.

Foto: Reuters/PIXSELL (Ilustracija)

Dok se još nije igra potpuno razvila, Nijemci dobivaju jedan slobodni udarac na 35 metara od vrata Llorisa, Kroos ubacuje i Hummels glavom okrenut leđima uspijeva matirati Llorisa. Nakon toga sve se okrenulo na stranu Njemačke, iako su Francuzi po lijevoj strani i preko Griezmanna prijetili i stvorili pokoju priliku, ali osim Benzeme u nekoliko navrata, ništa se važnije nije dogodilo.

U drugi dio utakmice Francuzi su ušli otvorenije, pritiskali su, a Nijemci čekali svoju priliku iz kontri, što su dočekali tek u završnici susreta, a dva je puta Schürrle nevjerojatno promašivao. Kao i Benzema u posljednjih dvadesetak sekundi, kada s lijeve strane puca, ali Neuer brani.

No bez obzira na to što nije bilo toliko izglednih prilika i više pogodaka na ovom sjajnom susretu koji je na Maracani pratilo 74.240 gledatelja, sigurno su svi nogometni zaljubljenici mogli uživati.

Treba naglasiti i da je argentinski sudac Nestor Pitana bio na razini, nije nasjeo na pokušaje iznuđivanja kaznenih udaraca i imao je sjajan osjećaj za igru. Kao i Mats Hummels, koji je bio igrač susreta i vjerojatno ga u utakmici protiv Kolumbije ili Brazila izbornik neće ignorirati.

NJEMAČKA – FRANCUSKA 1:0 (Hummels 13')

FRANCUSKA: Lloris – Debuchy, Varane, Sakho (od 71. Koscielny), Evra – Cabaye (od 73. Remy), Matuidi – Pogba, Valbuena (od 85. Giroud), Griezmann – Benzema. Izbornik: Didier Deschamps.

NJEMAČKA: Neuer – Lahm, Boateng, Hummels, Höwedes – Schweinsteiger, Khedira – Müller, Kroos (Kramer od 90+2'), Özil (od 83. Götze) – Klose (od 69. Schürrle). Izbornik: Joachim Loew.

>> Njemačka je favorit protiv nas, rekao sam to još na početku prvenstva

Komentara 93

Avatar BobaNova
BobaNova
19:58 04.07.2014.

DEUTSCHLAND !!! nemoze ovo nitko zaustavit HAHAHA a svi "svabomrzci" grizte si jaja od muke !

TM
tony_montana
20:09 04.07.2014.

jasno kao dan - njemci uvijek igraju u polufinalu nogometnih prvenstava

LI
lixeGZ
20:17 04.07.2014.

čestitke njemcima na prolaz u polufinale. neka su prošli. opet je deutschland deutschland über alles, ..........

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije