Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 137
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
KOEMAN NA KLUPI NIZOZEMSKE

Nizozemska legenda spašava posrnulog španjolskog velikana

Clarence Seedorf
Foto: Reuters
1/6
06.02.2018.
u 19:43

Koeman je potpisao ugovor do srpnja 2022. godine postavši već šesti izbornik 'oranja' u posljednjih osam godina

Bivši nizozemski nogometni reprezentativac Clarence Seedorf (41) u utorak je postao novi trener španjolskog prvoligaša Deportiva iz La Corune, koji se bori za opstanak.

 Potpisao je ugovor do kraja sezone, a na trenerskoj klupi Deportiva naslijedio je Cristobala Parrala, koji je dobio otkaz nakon nedjeljnog prvenstvenog poraza 0-5 od Real Sociedada.

 U posljednjih sedam prvenstvenih kola Deportivo je upisao pet poraza i dva remija, te se nakon 22 kola nalazi u zoni ispadanja sa samo 17 bodova.

Seedorf je imao impresivnu igračku karijeru, nastupao je, uz ostalo, za Ajax, Sampdoriju, Real Madrid, Inter i AC Milan, te je osvojio četiri Lige prvaka, dvije sa Milanom, te po jednu sa Ajaxom i Realom.

 No, kao trener se nije iskazao, imao je dva kratka i neuspješna mandata u Milanu i kineskom Shenzhenu.

Koeman preuzeo Nizozemsku

Nizozemski nogometni stručnjak Ronald Koeman (54) izabran je za novog izbornika nizozemske reprezentacije.

Koeman je potpisao ugovor do srpnja 2022. godine postavši već šesti izbornik 'oranja' u posljednjih osam godina. 

Posljednji je reprezentaciju vodio Dick Advocaat koji je sredinom prošle godine naslijedio Dannyja Blinda, no nije uspio odvesti Nizozemsku na Svjetsko prvenstvo u Rusiju ove godine.

Nizozemska je na posljednja dva svjetska prvenstva osvojila treće (2014) i drugo mjesto (2010), ali je u kvalifikacijama za Rusiju u skupini završila na trećem mjestu, iza Francuske i Švedske.

Koeman je bio bez posla od listopada prošle godine kada je dobio otkaz u Evertonu. Tijekom karijere je vodi i nizozemske velikane Ajax, Feyenoord i PSV, portugalsku Benficu, španjolsku Valenciju, te premierligaša Southampton.

On je već radio u reprezentaciji, kao asistent Guusa Hiddinka na svjetskom prvenstvu 1998. godine, neposredno nakon što je okončao bogatu igračku karijeru. 

Za nizozemsku reprezentaciju je odigrao 78 utakmica i postigao 14 golova, a u dresu 'oranja' osvojio je europsku krunu 1988. godine.

Ostao je upamćen i po pogotku iz slobodnog udarca u 112. minuti utakmice koji je Barceloni donio prvi trofej u Kupu prvaka u produžetku finala protiv Sampdorije 1992. godine. Bilo je to zadnje finale starog formata "Kup prvaka", a od iduće sezone je startala Liga prvaka.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije