Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HEROJ CEDEVITE PULLEN

Nitko ga nije želio, a sad je zvijezda Eurolige

13.11.2015., Zagreb, KC Drazen Petrovic -  Turkish Airlines Euroliga, skupina B, 5. kolo, KK Cedevita - Laboral Kutxa Vitoria Gasteiz. Ioannis Bourousis, Jacob Pullen. Photo: Igor Kralj/PIXSELL
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
1/5
09.01.2016.
u 08:15

- Mršić me motivirao, pomogao mi je da shvatim da mogu postati bolji igrač, a i povukao je dobar potez dopustivši mi da ja igrački budem ja. Nije pokušavao mijenjati moj stil igre, već mi je ponudio platformu na kojoj se mogu iskazati.

Cedevitin trener je na početku sezone inzistirao na Jacobu Pullenu. Što je Cedevitin trener u njemu vidio, kada ga od ozbiljnijih europskih klubova nitko nije htio?

Danas je to igrač o kojem se u Euroligi naveliko priča. Snažan dojam ostavio je već na utakmici protiv Limogesa (21 koš), potom je briljirao u igri protiv Laborala (26 koševa), da bi ovaj tjedan dvaput zadivio. Najprije je Zvezdi u Beogradu zabio 24 koša (četiri trice), a u četvrtak Daruşafaki u Istanbulu 25 koševa (pet trica).

A u tim susretima bio je to sasvim neki novi Pullen. Puno ambiciozniji i agresivniji nego lani u talijanskom prvoligašu Brindisiju ili sezonu prije u Sevilli. Premda je tu i tamo iskazivao veliki potencijal, dospio je na loš glas kao igrač koji igra dobro kada se to njemu hoće pa nitko nije vjerovao da “vuk može promijeniti i dlaku i ćud”.

Trebao nam je dobar strijelac

No, Cedevitin trener Veljko Mršić riskirao je i izveo najveću “krađu” prijelaznog roka u Europi.

Vrlo se dobro sjećamo što nam je Mršić ljetos govorio.

– Trebam razigravača koji je i dobar skorer. Razgovarao sam s Pullenom i objasnio mu da je sve stvar njegova izbora. Može nastaviti kao do sada i igrati u klubovima kao Sevilla i Brindisi, a može svemu pristupiti odgovornije i dignuti se na višu razinu jer mu to talent i nudi. Znao sam koliko može, ali nisam znao da li to i želi.

Da je bilo tako, potvrdio nam je i sam Jacob:

– Istina je, trener mi je rekao da ima osjećaj da mogu dati puno više, da sam bolji igrač nego što ljudi to misle. Mršić me motivirao, pomogao mi je da shvatim da mogu postati bolji igrač, a i povukao je dobar potez dopustivši mi da ja igrački budem ja. Nije pokušavao mijenjati moj stil igre, već mi je ponudio platformu na kojoj se mogu iskazati.

Pullenu je jako važno povjerenje koje mu trener iskazuje.

– Pogledajte samo utakmice u Istanbulu i Beogradu. Premda u prvom poluvremenu nisam dobro igrao, Mršić mi je vjerovao, a to je najvažnije. Kod nekih trenera, nakon takvog prvog dijela, ne bih se naigrao u nastavku.

Nezadrživ jedan na jednoga

Kada mu se dogodi loš dan ili loše razdoblje u igri, Pullenu sada vjeruju i suigrači pa tako i kapetan Miro Bilan:

– U početku nam je trebalo da se na njega kao takvog naviknemo, no kada sam se prvi put uvjerio da ga nitko, kada ima svoj dan, u igri jedan na jednoga ne može zadržati, tada smo u svakoj utakmici počeli čekati neku njegovu seriju.

No, do toga nije došlo preko noći, ističe Bilan:

– U početku se Jacob malo držao po strani. Trebalo mu je neko vrijeme da se prilagodi i opusti, no sada je opušten i sudjeluje u momčadskim zafrkancijama.

>> Cedevita slavi nakon velike pobjede: 'Mi smo putujući ratnici!'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije