Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 112
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Varteks - Inter 2:1

Niti Delačov sjajan povratak nije spasio Zaprešićane

Matej Delač
Saša Zinaja
28.11.2009.
u 17:17

Već prve minute utakmice između Varteksa i Intera dale su naslutiti da će malobrojni gledatelji moći uživati u napadačkom nogometu obje momčadi.

Tek što se krenulo sa centra sam se pred Delačem našao Mujanović, no Interov vratar tom se prilikom pokazao spretniji, te odbija Mujanovićev udarac. Bila je to najbolja moguća najava uspješnog Delačevog povratka nakon dvomjesečnog izbivanja zbog bolesti.

U 18.minuti gosti dolaze do prednosti. Punčec bespotrebno na korner liniji ruši Doda, a sudac Vučkov bez razmišljanja pokazuje na bijelu točku. Siguran strijelac bio je Miroslav Šarić. No, Interova prednost trajala je svega dvije minuta. U prvoj sljedećoj akciji Mujanović je glavom spustio loptu za Smrekara, koji neobranjivo puca s 18 metara i pogađa za izjednačenje.

Samo koju minutu kasnije mogli su Varaždinci i voditi, ali udarac Tkalčića s desne strane ponovno brani Delač. Interov vratar u istom je stilu nastavio i u drugom dijelu, kada je krajnjim naporom obranio Mujanovićev pokušaj loba glavom.

I kada već nisu mogli iz igre, krojači do vodstva dolaze nakon penala. M. Šarić je srušio Smrekara, a siguran realizator bio je kapetan Miljenko Mumlek.

- Priznajem, puno teže od očekivanog. Razlog je djelomično i u tome što nam je ovo bila treća utakmica u samo sedam dana - rekao je nakon susreta trener krojača Dražen Besek.

- Do sada nam je uvijek bio problem vraćati se iz minusa. Iskreno, pribojavao sam se takvog raspleta i u ovoj utakmici. Na sreću, nije se ponovilo - dodao je Besek.

- U uvodnim minutama bili smo bolji. Šteta što takav ritam nismo uspjeli održati barem do kraja prvog poluvremena - rekao je strateg Intera Borimir Perković.

Početkom nastavka Mumlek je pogodio iz 11 m.

- Tada smo postali opasni. Imali smo nekoliko prilika, ali bez prave realizacije - kaže Perković.

Stadion Varteksa. Vrijeme prohladno. Gledatelja 800. Sudac Domagoj Vučkov (Rijeka)

POGOCI: 0:1 M. Šarić (18. - 11m), 1:1 Smrekar (20, Mujanović), 2:1 Mumlek (54. - 11m)

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije