Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 49
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Vladimir Jelčić

Nisu to više utakmice onako visokog naboja

18.11.2018.
u 15:25

Utakmice u Celju uvijek su bile neizvjesne, ali i napete. Brojne takve je u Celju odigrao Vladimir Jelčić - Mana

Rukometaši PPD Zagreba danas gostuju u dvorani Zlatorog gdje s Celjem igraju utakmicu 8. kola skupine B Lige prvaka (17 sati). Pobjedom bi skočili čak do četvrtog mjesta u skupini, što bi bilo ravno čudu. Utakmice u Celju uvijek su bile neizvjesne, ali i napete. Brojne takve je u Celju odigrao Vladimir Jelčić - Mana. U dresu Zagreba prvi je put gostovao u Celju u sezoni 1992./1993. kada su u tadašnjoj staroj dvorani Golovec izgubili sa 17:18. U uzvratu je bilo uvjerljivih plus devet za hrvatskog prvaka. Te godine su zagrebaši drugi put zaredom osvojili Kup prvaka.

U međuvremenu je Vladimir Jelić iz Zagreba otišao upravo u Celje. Posebno je bila uzbudljiva sezona 1997./1998. u kojoj su se ta dva kluba dvaput susrela. Prvi put u skupini kad su Celjani na svom parketu pobijedili s 26:21, a potom u polufinalu Kupa prvaka kada su na domaćem parketu slavili samo s pogotkom prednosti (25:24). U uzvratu su u Ledenoj dvorani izgubili rezultatom 20:27.

– U to vrijeme to su bile utakmice posebnog naboja. Ipak se radilo o dvije vrhunske momčadi koje su bile u vrhu Europe. Atmosfera u obje dvorane bila je užarena do vrhunca. Navijači su provocirali suparnike raznim ružnim povicima, a bilo je i ružnih transparenata. Sjećam se da su u Celju navijači vrijeđali Slavka Golužu, a u Zagrebu je osvanuo onaj čuveni transparent o alpskim Srbima – prisjeća se Jelčić i dodaje:

– U toj sezoni za Celje su od naših igrali još Alvaro Načinović, a trener je bio Zdravko Zovko. Moram priznati da je Zagreb igrao vrhunski u polufinalnom uzvratu, a malo je pridonijela i sjajna atmosfera u Ledenoj gdje su suparnici uvijek slabije igrali zbog dojma, svi osim Barcelone. Nakon celjske epizode, Mana se opet vratio u Zagreb i odigrao još jedan derbi s Celjanima. Bilo je to 2001. U Celju je Zagreb izgubio (26:29), a u Ledenoj dvorani bilo je 22:22. Bilo je to jedini put dosad da su Celjani osvojili bod na gostovanju kod zagrebaša. Te sezone Celjane je vodio Hrvat Josip Šojat.

– Danas to više nisu utakmice takvog naboja. Više se igra za prestiž jer momčadi nisu među tri u Ligi prvaka. Vidjeli ste da nije bila ni puno navijača – rekao je 
Jelčić.

>> Pogledajte i gostovanje Červara na Večernji TV-u

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije