Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 107
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
PREPREKE Predsjednik FEG-a Sadaharu Tanigawa objavio loše vijesti

Ništa od borbe Cro Copa i Overeema na Staru godinu

29.11.2008.
u 12:29

Sadaharu Tanigawa, predsjednik organizacije FEG (Fighting Entertainment Group), ponudio je nove informacije o tome tko će se i s kim boriti na "Field Dynamite" turniru koji će se održati na Staru godinu.

Jedna od borbi koja se trebala održati na tom velikom turniru je i repriza okršaja Mirka Filipovića i Alistaira Overeema, ali Takinawa, čini se, ima druge planove za nizozemskog borca.

- Alistair je molio da se ta borba održi, ali nismo u mogućnosti organizirati je za Staru godinu. Potrudit ćemo se kako bi se ta borba održala u nekom drugom terminu. Mirko je velika zvijezda u Japanu i mi mu želimo omogućiti borbu s nekim borcem zvučnijeg imena. Što se Overeema tiče, najvjerojatnije će se boriti s Sergejom Karitonovim - izjavio je Tanigawa na konferenciji za novinare.

Jedan od mogućih razloga ove odluke je i činjenica kako je potez Alistaira Overeema upropastio veliki spektakl kakav su organizatori prižljekivali od sukoba Cro Copa i nizozemskog borca i ne žele da se to isto dogodi i na "Field Dynamiteu", turniru kojeg organizatori karakteriziraju kao izuzetno važnog.

Podsjećamo, prva je borba završila udarcem Overeema u genitalije Mirka Filipovića pa su stoga između njih dvojice ostali mnogi neriješeni dugovi. Svi ljubitelji MMA borbi nestrpljivo očekuju taj dvoboj, a već su počeli i verbalni napadi brbljivog Nizozemca na koje je Cro Cop uzvratio otvorenim pozivom Overeemu u njegovu dvoranu kako bi saznali tko je od njih dvojice bolji, i to bez novčanih nagrada, već samo za ponos. Zanimljiva ponuda na koju se Overeem još nije oglasio. Možda bi trebao želi li opet odmjeriti snage s našim borcem, jer kako sada stvari stoje, to će im biti jedina prilika ove godine.

Što se tiče "Field Dynamite" turnira, osim te loše vijesti kako je borba Mirka i Overeema odgođena, Tanigawa je obznanio još neke parove , a konačni popis svih borbi bit će poznat nakon K-1 World Grand Prixa koji je na rasporedu 6. prosinca.

Popis poznatih borbi:
Kazushi Sakuraba - Kiyoshi Tamura (MMA)
Joachim Hansen - Gesias "JZ Calvan" Cavalcante (MMA)
Gegard Mousasi - Musashi (K-1)
Tatsuya Kawajiri - Kozo Takeda (K-1)
Hiroya - Shimada Shota (K-1)
Kusakabe Ryuya - Urabe Koya (K-1)

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije