Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Tenis

Šefica HTS-a odgovorila na prozivke da 'žicaju novac dok trudnice stoje na ulici'

Čekamo da kriza popusti, pa da u sklopu relaksacijskih mjera bude omogućeno treniranje barem individualnim sportašima. Ali sve to najviše će ovisiti o razvoju situacije i o stavu Nacionalnog stožera civilne zaštite
10. travnja 2020. u 11:21 4 komentara 720 prikaza
Nikolina Babić
Foto: Matija Habljak/PIXSELL
Pogledajte galeriju 1/5

Britanski teniski savez izdvojit će 20 milijuna funti (oko 173 milijuna kuna) za subvencije i beskamatne zajmove svojim tenisačima i trenerima koji su ostali bez prihoda zbog krize izazvane pandemijom koronavirusa.

Munchen BIVŠI BOKSAČKI AS BRANKO ŠOBOT Hrvat otkriva tamnu stranu Münchena: Napadali su me iglama, noževima, flašama...

Kad su igrači i igračice u pitanju, u obzir dolaze oni koji su plasirani od 101. do 750. mjesta u pojedinačnoj konkurenciji te od 101. do 250. mjesta u konkurenciji parova.

Nikolina Babić
1 / 11
Hrvatski tenisači

Hoće li, i može li, i Hrvatski teniski savez pomoći našim tenisačima, pitali smo predsjednicu HTS-a Nikolinu Babić.

- Hrvatski teniski savez nema tu financijsku snagu, daleko smo mi od budžeta britanskog saveza, ali pomažemo koliko možemo konkretnim akcijama i inicijativama. Razmišljamo i o novčanoj pomoći našim reprezentativcima i reprezentativkama, onima koji su slabije plasirani i manje su zaradili, ali u skromnijim okvirima, onoliko koliko će nam naša financijska situacija to dopustiti - kaže predsjednica Babić.

Zlatko Dalić HRVATSKI IZBORNIK Zlatko Dalić obradovao kolege iz Bosne i Hercegovine! Ovo će im biti od velike pomoći

Vaša inicijativa da se pomogne trenerima (u svim sportovima) koji su ostali bez prihoda zbog koronavirusa sad je pred realizacijom?

- Državni ured za šport obavio je odličan posao, Vlada je prihvatila njegov prijedlog. U stalnim smo kontaktima s državnim tajnikom Tomislavom Družakom i znamo da se pripremaju aplikacije kojima će klubovi zatražiti financijsku potporu za svoje trenere, od 3250 kuna za ožujak, odnosno 4000 za travanj i svibanj. Kao što kaže gospodin Družak, važno je sačuvati esenciju sporta.

No, unutar teniske obitelji prozvao vas je Feliks Lukas, direktor WTA turnira u Bolu i trener u Kaštelima, optuživši HTS da "žica novac dok trudnice stoje na ulici". Kako to komentirate?

- Ponajprije su neki naši mediji pogrešno prenijeli tu našu inicijativu. Ispalo je da tenisači traže pomoć, a zapravo se radilo o prijedlogu da i treneri mogu koristiti potporu koju država daje ostalim zaposlenicima.

Luka Šamanić ŠKOLA ZA NOVAKE Mladi hrvatski košarkaš: Uče nas kako da se čuvamo žena loših namjera i lažnih prijatelja

Tenisačima i tenisačicama nije lako, klubovi su zatvoreni i na njihovim se terenima ne može trenirati. Može li se u tom smislu nekako pomoći Čiliću, Ćoriću i ostalima?

- U stalnim smo kontaktima s našim tenisačima i tenisačicama, izašli smo im u susret kad su u pitanju propusnice. Jer kako su javni klubovi zatvoreni, igrači mogu trenirati i održavati formu samo na privatnim terenima a njih nema puno. Čekamo da kriza popusti, pa da u sklopu relaksacijskih mjera bude omogućeno treniranje barem individualnim sportašima. U tom smislu HOO ima neke inicijative, ali sve to najviše će ovisiti o razvoju situacije i o stavu Nacionalnog stožera civilne zaštite.

I prostorije HTS-a u Gundulićevoj ulici stradale su u nedavnom potresu. O kakvoj se šteti radi?

- Uh, taj potres mora da je bio strašan, osjetili smo ga i mi u Čakovcu. Šteta će tek biti procijenjena, ali ured je neupotrebljiv do daljnjega. Srećom statika zgrade je u redu, otpala je samo žbuka, a i krov je, kako su nam rekli, izdržao potres i nema oštećenja. Nadam se da ćemo u što skorije vrijeme obnoviti prostorije i da će ured nastaviti s normalnim radom - zaključila je predsjednica HTS-a.

Zaprati kanal Večernjeg | Autor :

Pomoć pogođenima potresom u Zagrebu te zaraženima koronavirusom

"Zajedno za Zagreb"

Donacije za uplatitelje iz Hrvatske uplaćuju se na račun: HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5371 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke, na broj računa IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

"Hrvatska protiv koronavirusa"

Donacije za uplatitelje iz Republike Hrvatske uplaćuju se na račun HR1210010051863000160 Državni proračun Republike Hrvatske s pozivom na broj odobrenja: HR68 5380 - OIB uplatitelja.

Donacije za uplatitelje izvan Hrvatske uplaćuju se na račun Ministarstva financija kod Hrvatske narodne banke na broj računa: IBAN: HR12 1001 0051 8630 0016 0

zbog nacističkih konotacija
Nakon što ga je RTL izbacio iz emisije oglasio se utučeni Jurica: 'Imam vam potrebu sve objasniti'
TIDAL
Glazba i zabava
Jeste li ikada čuli za TIDAL? Istražili smo sve što morate o njemu znati
 • petar.bosnjakovic971:

  Je li itko ikad dobio račun od trenera?

 • Travno221:

  Jani Fett bi trebalo pomoći. I Ani Konjuh, Lei Bošković. A kod muških samo Borni Goji, Viktoru Galoviću i Matiji Pecotiću.

 • Avatar MargaretHG99
  MargaretHG99:

  Sandra, 21. w︆︅w︆︅w︆︅.︆︅k︆︅i︆︅s︆︅s︆︅t︆︅o︆︅k︆︅.︆︅c︆︅o︆︅m