Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 44
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
MARKO ARAPOVIĆ:

Nisam zažalio što sam otišao iz Cibone čak ni kad nisam igrao

Marko Arapović
Goran Jakus/PIXSELL
08.02.2015.
u 00:22

- Meni je uvijek drago igrati protiv kluba u kojem sam počeo igrati košarku - rekao je Arapović.

Marko Arapović (18, 207 cm) polako ali sigurno pronalazi svoj prostor u momčadi Cedevite. Otkako je Mario Delaš izvan momčadi, Marko je nerijetko i u prvoj petorci.

- Možda je još rano govoriti da ga mogu dobro zamijeniti, ali mi je drago ako se ne osjeti na rezultatu kada sam ja u igri. Dobar je osjećaj krenuti u petorci jer onda imam mogućnost nametnuti svoj ritam, a kada uđem nakon sedam-osam minuta može se dogoditi da se suparnički igrač na mojoj poziciji poprilično razigrao.

Zna se Marko naći i u petorci koja završava utakmicu što je za jednog 18-godišnjaka vrijedno iskustvo. A jednu takvu priliku iskoristio je za zakucavanje s kojim je svojoj momčad u Zaragozi izborio produžetak iz kojeg je proistekla pobjeda vrijedna plasmana u osminu finala Eurokupa.

- Pratio sam tu akciju, vidio sam da Bilan šutira pod prekršajem, i zabio odbijanac. Možda je i bolje da je ispalo tako jer da su mu sudili prekršaj ne bi mu bilo lako u tim trenucima zabiti oba bacanja.

S obzirom da su cedevitaši protiv Zaragoze vodili 17 koševa razlike, nedostaje li im sposobnost da nokautiraju suparnika koji je na konopcima?

- To je vjerojatno zbog naše mladosti, no to će iz utakmice u utakmicu biti bolje. Sada kod kuće moramo pobijediti Crveni oktobar kako bismo osigurali prvo mjesto u skupini.
Neće to biti lako izvesti, bez obzira što je momčad iz Volgograda bez izgleda za prolaz dalje. No, možda njemu osobno neće biti lako igrati u nedjelju u derbiju protiv njegova matičnog kuba Cibone?

- Meni je uvijek drago igrati protiv kluba u kojem sam počeo igrati košarku. Spletom okolnosti, Cibona je poprilično oslabljena, no ne treba se oslanjati na ono što piše na papiru, mi moramo ući kao da igramo euroligašku utakmicu. Osim toga, nas je trener dodatno podsjetio da u sportu nema podcjenjivanja.

Da je ostao u Ciboni sada bi vjerojatno u utakmici protiv Cedevite imao dvostruko veću minutažu.

- Ova minutaža koju mladi dečki u Ciboni imaju veliko je iskustvo, no ako minutaža dođe prerano ne bude to uvijek dobro. Meni je ovaj moj put nekako prirodniji. Trenira se jako dobro, ja se sve bolje osjećam na terenu i dobijam sve više minuta, a okušao sam se i u Euroligi i Eurokupu. Nisam zažalio što sam otišao iz Cibone niti kada sam igrao jako malo, bio sam siguran da će minute doći.

U košarkaškim kuloarima priča se da je netko iz Cibone pitao nekoga iz Cedevite da li bi im oni mogli posuditi nekoga od svojih mladih visokih igrača.

- I do mene je došla takva informacija, ali nikad ništa službeno. No, ja mislim da su svi naši visoki igrači zadovoljni kod nas. Ja jesam.

Marko želi vidjeti kako daleko je u stanju otići ova Cedevita u ABA ligi i Eurokupu.

- Nama je cilj u svakom natjecanju da odemo do kraja.

>> Jasmin Repeša: Klinci nemaju memorirane lijene programe

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije