Naslovnica Sport domaći nogomet

Nisam Torres, ja sam samo Ivan Lendrić iz malog Solina

Nudili su Portugalci 700.000 eura, ali ga Hajduk nije želio pustiti u Bragu. v
27. studenoga 2011. u 21:09 1 komentara 13 prikaza
\'26.11.2011.,stadion Subicevac- 16. kolo MAXtv 1. HNL, NK Sibenik - NK Hajduk. Photo: Hrvoje Jelavic/PIXSELL\'
Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Pojava Ivana Lendrića u prvoj momčadi u Šibeniku bila je svojevrsno iznenađenje. Ipak je on dosad bio džoker s klupe Krasimira Balakova. Nastup od prve minute podno Šubićevca bio mu je tek drugi ove sezone, starter je bio još protiv Karlovca.

A deset je puta ulazio s klupe, kupio mrvice. Ukupno je do sada odigrao 415 minuta, zabija svakih 138 minuta. Većina vremena koje je proveo u igri bila je tzv. smeće-minutaža, kada svi jedva čekaju kraj. Ali s dva pogotka Šibeniku (u prvenstvu je ukupno bio tri puta strijelac) Lendrić se pretvorio u igrača koji je iskoristio pruženu priliku.

– Moj je posao zabijati, tako se ponašam. Imao sam dva odlična ubačaja Anasa Sharbinija i Kukoča, samo sam napravio svoj posao – rekao je 20-godišnji Lendrić, koji je prošlu sezonu proveo na posudbi u Zrinskom i zabio dvadeset golova.

Silno je želio povratak u Hajduk, vjerovao je u sebe i svoje mogućnost. I kad je sjedio na klupi, vjerovao je da može...

– Nije lako sjediti na klupi, ali nikada nisam povlačio trenera za rukav i pitao kad ću igrati. Balakov mi je kazao da budem strpljiv, da ću dobiti prigodu. Evo, sad mi se prilika pružila i hvala treneru na tome – kaže Hajdukov mladi reprezentativac.

Mogao je ljetos otići iz Hajduka, portugalska Braga bila je spremna u taj transfer uložiti nešto više od 700 tisuća eura. Ali Lendrić nije želio otići.

– Puno me ljudi pitalo zbog čega nisam otišao, ali ostao sam jer sam sretan u Hajduku i znao sam da će prije ili kasnije doći mojih pet minuta – kaže Lendrić.

U Hajduku je jaka konkurencija, na iste dvije pozicije pikiraju Vukušić, Vuković, Ahmad Sharbini i Lendrić, nadiru mladi lavovi Džoni, Jelavić i Kiš...

Zašto Lendrić vjeruje da je baš on taj koji će biti prvi napadač Hajduka?

– Ne želim se uspoređivati ni s kim, jedan me vaš kolega nazvao "solinskim Torresom". On mi se sviđa, ali ga ne kopiram, ja sam jednostavno Lendrić iz Solina – simpatično objašnjava crnokosi napadač. Nije ni trznuo kad smo mu podvalili pitanje smeta li mu to što ga je, premda je bio raspoložen za igru, Balakov u drugom dijelu maknuo iz vrha napada, a ubacio Vukušića.

– Nema mi to što smetati. Da me trener stavio na beka, to bih prihvatio bez pogovora – spremno je odgovorio Lendrić.

Detonantno izgaranje
Neželjeno detonantno izgaranje
Što je famozni „misfire“ koji često spominju u Top Gearu i The Grand touru

A1 izdvaja za Vas

  • Avatar vaha
    vaha:

    evo ti ga nasa piskarala- uvalio nekim juniorima 2 gola i vec je torres?!?...