Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
JOAN CARILLO

Novi trener Hajduka: Vrijeme je za pobjedu nad Dinamom!

Joan Carrillo
Foto: Ivo Cagalj/PIXSELL
13.12.2016.
u 19:20

– Vidio sam osmijehe na licima ljudi, Split mi se svidio, ostavio mi je dojam grada s puno svjetla, podsjetio me na moj Blanes, tamo pored Girone – kazao je Carrillo.

Mobitel je zazvonio nekoliko puta, pogledao je na zaslon i nastavio razgovarati.

– To je moja supruga Maraika, ona je učiteljica. Vezan sam s obitelji, to je za mene najvažnije. Obitelj i nogomet, to je moj život – priča nam Hajdukov trener Joan Carrillo (48).

Španjolac, točnije Katalonac, uživa u Splitu, a uspio ga je obići tek u nedjelju poslijepodne.

– Baš mi je bilo ugodno, zaustavljali su me ljudi, razgovarali smo o Hajduku. Vidio sam osmijehe na licima ljudi, Split mi se svidio, ostavio mi je dojam grada s puno svjetla, podsjetio me na moj Blanes, tamo pored Girone – kazao je Carrillo.

Raspričao se Hajdukov trener o obiteljskom stablu, ima tri sina.

– Zovu se Jan, to vam je staro katalonsko ime, Arnau i Biel. Biel vam je kao “bijeli”, znači kao Hajduk. A naš obiteljski klub je Espanyol, za koji malo ljudi navija u Barceloni. I njega su, kao i Hajduk, osnovali studenti. Znam sve o povijesti Hajduka, o tome kako su ga četiri studenta osnovali u Pragu – govori odlično pripremljeni Carrillo.

Najviše se boji Soudanija

Njegova je momčad u Vinkovcima bila na rubu poraza, a onda je u sudačkoj nadoknadi Marko Futacs sa dva gola donio pobjedu.

Nismo igrali dobro, to je generalna ocjena. Ali, izvukao sam neke pozitivne stvari, vidio sam da možemo odigrati neke kombinacije, igrati nogomet. Nemamo puno vremena, pobijedili smo u 93. minuti, ali i to je dokaz da je Hajduk velika momčad. Vidjeli ste kako je Real došao do nekih pobjeda u sudačkoj nadoknadi, takve stvari rade velike momčadi. Želim pobjeđivati stalno, to je moja osnova. Čim je završila utakmica s Cibalijom, okrenuo sam se prema Dinamu. Moramo ispraviti dosta stvari u ofenzivi i defenzivi. Igrači imaju talent, posebno u ofenzivi, ali mora se igrati u oba smjera – kazao je Carrillo.

Hajduk je smiješno primio gol, ispalo je pola momčadi, ali Carrillo nam je pojasnio svoju filozofiju.

– Jedna pogreška nije moguća, mora ih biti više kada primite gol. Prvo smo pogriješili taktički jer igrači nisu bili na poziciji, lopta je došla iz sredine, a nisu je prekinuli, a treća je nedostatak komunikacije srednjih braniča – kaže trener bijelih.

Pred novim trenerom je veliki izazov, u Poljud u najvećoj hrvatskoj utakmici stiže Dinamo. Tko će biti prvi napadač?

– Futacs ne može zbog kartona, Ohandza je ozlijeđen, ostaje mi Said. Gledao sam nekoliko Dinamovih utakmica, protiv Juventusa sam vidio da su dosta disciplinirani. Gledao sam i dosadašnje utakmice Hajduka i Dinama, vidio sam da je bilo dobro u prvom dijelu. Do sada je bio poraz, pa neodlučeno, sada je vrijeme za pobjedu. Želim da igrači idu po pobjedu, to pokušavam prenijeti na njih – kazao je Carrillo.

Kao i svi oni koji dođu iz druge sredine, fasciniran je navijačima.

– To je nevjerojatno, nisam mogao vjerovati kada sam vidio toliko navijača u Vinkovcima. Navijači su moć nekoga kluba, ali vidio sam da navijači nose Hajduk u srcu, a to je nešto posebno. Ali i važno. Nevjerojatno je da Hajduk u gostima ima više navijača nego domaći klub. Kad imate takvu podršku, onda je sve lakše – kaže Carrillo.

Nije trebalo izdvajati od koga prijeti najveća opasnost u derbiju.

– Soudani je odličan igrač, ali nije jedini, tu su i Ćorić, Fernandes, Henriquez, Hodžić... Neće biti posebnog čuvanja, igranja jedan na jednoga, želim da u svakom trenutku budemo momčadski raspoređeni – rekao je Carrillo.

Preslikati Videoton

Nema dvojbi, iza Carrilla je puno iskustva, ali i malo samostalnog rada. U Espanyolu je bio u raznim stožerima, radio je s Pocchetinom, Juandeom Ramosom, Facom Folresom, u Videotonu bio je pomoćnik Paolu Sousi, a jedan od dražih trenera mu je Javier Clemente. Samostalno je Carrillo radio u Videotonu i Almeriji, ali Hajduk je njegov najveći izazov.

– Videoton je do trenutka kada je sa mnom postao prvak samo jednom bio najbolja momčad Mađarske. Vodio sam tada bivšeg igrača Hajduka Trebotića. Trebo je inteligentan igrač. Moja je osnovna ideja postići s Hajdukom ono što sam postigao s Videotonom – zaključio je Carrillo.

Komentara 15

ZR
Ze Roberto u
20:54 13.12.2016.

Ti pobjedu Hajduka nad Dinamom nećeš doživjeti nikada!!...čak ni onda

PR
prečkokontinent
19:55 13.12.2016.

Ja bih njima u subotu postavio slijedeću ekipu: Livaković (21) - Šitum (24), Benković (19), Perić (21), Sosa (18) - Knežević (18), Gojak (18), Moro (18), Čorić (18) - Fiolić (19), Henriqez (22) Klupa: Šemper (18), Morris (21), Stojanovič (21), Olmo (18), Hodžić (21), Soldo (18). Prosjek: 19,6 godina. 11 Hrvata, 2 Bosanca, 1 Slovenac, 1 Španjolac, 1 Čileanac, 1 Amerikanac. Pa neka ih Hajduk na Poljudu pred 20.000 Torcide rasturi. AKO MOŽE!!!

Avatar cluesblues
cluesblues
20:36 13.12.2016.

a kaj da veli? pa nemre rec idemo zgubit protiv dinama...a mora i malo dignut moral svojim igracima...vidli bumo kak bu to zavrsilo, ali dinamo je veliki favorit...

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije