Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 172
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Ana Dujmović

''Nisam kao Messi, svejedno mi je kojom nogom pucam''

\'08.09.2010., Split - Ana Dujmovic napadacica zenskog nogometnog kluba Marjan iz Splita u jednoj je utakmici zabila 11 golova, a na dresu nosi broj 11. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL\'
Ivana Ivanović/PIXSELL
09.09.2010.
u 10:50

- Najdraži igrač mi je Sergio Ramos, volim njegov način igranja nogometa, a od naših sviđa mi se Vedran Ćorluka, kaže 14-godišnja Ana Dujmović.

Vesela, razdragana, komunikativna, simpatična... Ne, nije riječ o običnoj curi iz susjedstva. Ana Dujmović, premda ima samo 14 godina, već sada pokazuje da je nešto posebno. U dvoboju mlađih kadetkinja Marjana iz Splita i Vinjana Donjih Ana Dujmović, u pobjedi Marjana, zabila je 11 pogodaka. A hat-trick postigla je u prve tri minute, zabijala je u 1., 2. i 3. minuti. Da, o nogometu je riječ.

Najviše volim dupli pas

– Bilo je odlično, ne zabija se svaki dan jedanaest golova. Ali, nisu meni golovi najdraži u nogometu, više volim dupli pas – kaže nam Ana.

Ne sjeća se načina na koje je zabijala pogotke, prava profesionalka.

– A što vam ja znam, bio je to takav dan. Lijeva, desna, sve ulazi – kaže Ana.

Bolja je od Messija, slavni Argentinac nikad nije zabio tako brzo hat-trick.

– Nisam vam ja kao Messi, meni je svejedno šutiram li lijevom ili desnom. A njemu je lijeva jača, ha, ha – smije se mala Dujmovićka.

Naravno, šali se. A tko joj je nogometni uzor. U vrijeme Cristiana Ronalda, Messija i ostalih virtuoza dala je zanimljiv odgovor.

– Najdraži mi je Sergio Ramos, volim njegov način igranja nogometa – kaže Ana.

A od naših? Modrić, Kranjčar, Eduardo...

– Sviđa mi se Vedran Ćorluka – opet je stigao zanimljiv odgovor.

Ana je učenica prvog razreda srednje škole u Omišu, trgovački smjer. Kako prijatelji u školi gledaju na to što igra nogomet. Mogla se baviti rukometnom ili baletom, a ona se uhvatila nogometa.

– Svi me podržavaju, već se pročulo za moje golove. Same pohvale stižu – kazuje Ana.

A kod kuće? Otac Ante i mama Jadranka te braća Nediljko i Duje pozorno prate njezine nastupe.

– Otac me vozi na treninge, ja sam vam iz Seoca kraj Blata na Cetini. Ponekad idem autobusom. Bolja sam od braće u nogometu – kaže Ana.

S Marjanom u prvu ligu

U Marjan je došla nakon što ju je pozvao trener Jozo Pirić, koji marljivo obilazi Split i okolicu. I kad čuje da djevojke negdje igraju, evo Joze.

– Imali smo školsku ekipu, igrao se neki turnir i tamo me trener zapazio. Pozvao me na treninge u Split, to je bilo prije pet godina. Otad sam u nogometu. I nemam se namjeru prestati baviti njime. Želja mi je s Marjanom zaigrati u Prvoj ligi, uspješno završiti srednju školu, upisati fakultet. A sve se to može stići – zaključila je Ana Dumović.

Klinka skoro svaki dan prijeđe stotinjak kilometara od svojih Seoca do Splita i natrag kako bi trenirala. Uporna je, nema što...

Ključne riječi

Komentara 1

KA
kajinx
15:42 09.09.2010.

Bravo Ana ! Puno sreće u budućnosti. (Ozrene, nastavi sa ovakvim novostima, hvala).

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije