Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 0
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
HRVATSKI REPREZENTATIVAC:

Nimalo se ne bojimo atmosfere u Beogradu, pa Srbi nas nisu pobijedili sedam godina

Marko Mamić
Foto: Slavko Midzor/PIXSELL
1/2
09.04.2019.
u 07:00

– Oni će imati veliku motivaciju da nas pobijede. A nisu nad pobijedili još od 2012. godine kada smo izgubili u polufinalu Europskog prvenstva – istaknuo je Mamić

Marko Mamić, lijevi vanjski poljskog Kielcea, vratio se na rukometne parkete nakon uspješne operacije zgloba. Nakon što je propustio Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj, Mamić se pridružio hrvatskoj reprezentaciji koju očekuju dva susreta protiv Srbije u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo koje će se 2020. godine održati u Austriji, Norveškoj i Danskoj.

– Dugo sam se mučio s ozljedom, odigrao sam tek nekoliko utakmica u prvom dijelu sezone. Jednostavno više nisam mogao trpjeti bol. Pokušao sam sve ne bih li ipak nastupio na SP-u. U jednom trenutku čak mi je bilo i dobro, no na jednom treningu prije utakmice s Barcelonom osjetio sam jaku bol. Ujutro sam samo poslao poruku treneru Dušebajevu da ne mogu igrati. I onda je pala odluka da idem na operaciju – kaže Mamić.

Operacija je bila u Poljskoj?

– Da. Želio sam se operirati u Hrvatskoj, ali klub je inzistirao da se to obavi u Poljskoj. Nije da nisam vjerovao poljskim liječnicima, ali...

Igram samo obranu...

Brzo ste se oporavili?

– Pa da. Za sada nemam bolova – istaknuo je.

U Kielceu igrate samo u obrani?

– U Ligi prvaka da, a u poljskom prvenstvu igram malo i u napadu. Naravno da bih želio igrati više u napadu. Nekoliko puta sam o tome razgovarao s trenerom, no uvijek bi mi govorio da zbog problema sa zglobom ne mogu imati kvalitetan skok-šut. Ali sad više nemam te probleme, a i dalje igram samo obranu – naglasio je Mamić.

U četvrtfinalu Lige prvaka opet igrate s PSG-om?

– Nažalost, igramo protiv najjačeg mogućeg suparnika. Oni su favoriti i to je činjenica. Pokušat ćemo napraviti sve što je u našoj moći da se domognemo Final-Foura, ali bit će jako, jako teško. Prošle godine baš smo se jako “nabrijali” na njih i onda smo u prvoj utakmici, u svojoj dvorani, izgubili sa šest razlike (28:34). U jednom trenutku bilo je i minus deset – prisjetio se Mamić tog susreta na kojem je postigao tri pogotka.

Uoči te utakmice igrači Kielcea snimili su i poseban videospot. A jednu od glavnih uloga u spotu imao je Marko Mamić. Aguinagalde, Bielecki, Mamić, Jurecki i ekipa glumili su srednjovjekovne ratnike, a umjesto lopte i dresa imali su sjekire, štitove, mačeve, bili su ogrnuti krznima divljih životinja. Cilj je bio uplašiti Karabatića, Hansena i društvo... Nije prošlo.

– Ovoga puta nema videa – rekao je Mamić.

Kako je živjeti u Kielceu?

– Meni super. Grad je veličine Splita, grad živi za rukomet. Nema velikih gužvi. Jedini su problem putovanja po Poljskoj. Na neke utakmice putujemo po šest sati autobusom – rekao je.

Sljedeće sezone dolazi Igor Karačić, puno je odlazaka...

– To je normalno. Stariji igrači odlaze, mlađi dolaze. Volio bih da Cindrić ostane, nismo se ove sezone baš nešto zajedno naigrali. Prvo sam ja bio ozlijeđen, sad je on ozlijeđen – rekao je Mamić.

Govori četiri jezika

Bojite li se atmosfere u Beogradu?

– Ne. Nimalo. Da će biti teško, hoće. Po meni mi smo favoriti i trebali bismo osvojiti sva četiri boda. Oni će imati veliku motivaciju da nas pobijede. A nisu nad pobijedili još od 2012. godine kada smo izgubili u polufinalu Europskog prvenstva – istaknuo je Mamić koji je igrao protiv Srbije lani na EP-u u Splitu kada smo pobijedili s deset pogodaka razlike (32:22).

Inače, Mamić govori četiri strana jezika i studira sportski menadžment.

– Prvu godinu riješio sam u roku, trenutačno ne stignem ništa, ali riješit ću, slušam predavanja preko Skypea – istaknuo je Mamić koji je u početku trenirao nogomet.

U sedmom razredu odustao je od nogometa i posvetio se rukometu. Nakon što je upisao opću gimnaziju u Garešnici, otišao je igrati prvu ligu u kutinskoj Moslavini. Iz Moslavine je otišao u Kadetten, pa Dunkerque i onda u Kielce.

>> Pogledajte kako je Lino Červar najavio dvoboj sa Srbijom

Komentara 3

Avatar Mica Trofrtaljka
Mica Trofrtaljka
09:11 09.04.2019.

Kinezi po narudžbi šalju 2 broda s laserima 😁

PR
protin
07:58 09.04.2019.

Idemo dalje

Avatar Neobavezno
Neobavezno
07:52 09.04.2019.

Vrlo bahata izjava nadam se da si upravu.............

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije