Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 95
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Villarreal

Nilmar nije došao jer se odmara za teže suparnike

'15.09.2010.,Zagreb - Dolazak nogometasa Villarreala na utakmicu 1.kola Europske  lige s Dinamom. Photo: Jurica Galoic/PIXSELL'
Foto: 'Jurica Galoic/PIXSELL'
1/12
15.09.2010.
u 17:19

- Znamo da se nećemo baš samo prošetati kroz Maksimir. Bod? Ma kakvi, to nas ne zanima, došli smo pobijediti, najavljuje trener Juan Carlos Garrido

Zvuk borbenog aviona MiG-a 21 parao je uši nogometašima Villarreala, igrači Žute podmornice nisu ni "izranjali" na Plesu, projurili su od piste do autobusa. Periskop je podignuo tek trener, Juan Carlos Garrido Fernández. Godinama se kalio na klupi njihove B momčadi, a nedavno je u ruke dobio dirigentski štapić prvog sastava.

– Ovo je tek start, a mi želimo daleko, stoga je utakmica u Maksimiru iznimno važna jer otvaramo natjecanje. Za Dinamo znamo da je važan klub u vašim okvirima, a do pobjede se nećemo baš samo prošetati – kaže Garrido (41).

Kad smo ga pitali koga se najviše boji od plavih, uslijedio je diplomatski odgovor, trener žutih nije se hvalio zavidnim poznavanjem prezimena plavih igrača, tko nosi koji broj i slično...

– Opasnost vreba od momčadi, a ne od pojedinaca. Nogomet igra 11 igrača, svaki je opasan i važan. U natjecanju smo u kojem igraju momčadi, i one su te koje osvajaju bodove – proučio je pomno pravila natjecanja strateg Villarreala.

Kao da je Liga prvaka

Ostali smo dojma da Španjolcima gostovanje u Zagrebu nije utjeralo strah u kosti, da ih zanima tek s kolikom će prednošću pobijediti.

– Bod? Ma kakvi, to nas ne zanima, došli smo pobijediti – kaže trener gostiju.

Igrači su bili malo razgovorljiviji sa španjolskim novinarima, prije puta u Zagreb. Puni su samopouzdanja, u nedjelju je pao Espanyol (4:0).

– Naslov u prvenstvu ipak nije realno očekivati, to bi bilo kao san. Okrenuti smo kupu i Europskoj ligi, ona je za nas kao da igramo u Ligi prvaka. Budemo li igrali kako znamo, bez problema ući ćemo u drugi krug – objašnjava član Furije Santi Cazorla, koji će igrati na desnoj strani.

Španjolci ne znaju za bojkot navijača plavih.

– Znamo da je vatrena atmosfera u Maksimiru, veselimo se da ćemo to doživjeti, ali kad sudac označi početak, više ne obraćamo pažnju na navijanje, ono ne utječe na našu igru – dodao je Cazorla.

Giuseppe Rossi, talijanski reprezentativac i špica žutih, opisao je kako stvari stoje njemu iza leđa:

– Kvalitetni smo, Borja i Cazorla su impresivni, a kad netko igra kao Nilmar, sve je lakše.

Nilmar pred TV-om

Srećom, u Maksimiru Nilmar neće igrati. Trener ga nije ni poveo, brazilski se reprezentativac odmara. Idu mu golovi, u četiri utakmice tri je puta bio strijelac, a procijenili su da im u Zagrebu i ne treba!

Ključne riječi

Komentara 4

JO
jozinho
17:55 15.09.2010.

ma treba se tvrdo postavit i potuci sa tim umisljenim spanjolcima...nema predaje!!!!

BL
Bljakonja
18:24 15.09.2010.

A ak dobe po pickhi, onda buju pjevali \"Yellow submarine\"... Uostalom, tko je taj Nilmar??? Nikad čuo... Dinamo forever!!

XY
xyxyxy
19:36 15.09.2010.

Glavno da vi znate da je Brazilac ostao jer se štedi za druge utakmice. Vjerujem da njihov trener to nije izjavio, dakle, izmišljotina novinara. Koliko god to logično bilo, novine bi trebale biti objektivne, a ne pisati svoja glupe zaključke.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije