Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 139
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Cedevita – Makabi (19.30)

Nikola Vujčić: Posao nam je pobjeđivati, no dogodi se i kiks

11..10.2012., Split - Optika Anda novi je  sponzor kosarkasa Splita. Nakon sto su obavili pregled vida kosarkasi su isprobali nove modele suncanih naocala. Photo: Ivana Ivanovic/PIXSELL
Foto: Ivana Ivanovic/PIXSELL
11.12.2014.
u 10:11

– Kad odigra momčadski, onda je to košarka visoke kvalitete, a ima i pojedince kao što su Ukić, Gordić i Bilan koji svojim iskustvom i kvalitetom mogu povući te dati sigurnost i mladcima – kaže Vujčić.

Kad smo jučer došli do Doma košarke Cedevita, zatekli smo 12 policajaca u odorama, tri zaštitara i tri policajca. Svi oni osiguravali su trening Makabija, najbolje čuvanog sportskog kluba na svijetu, pa se Nikola Vujčić tog trenutka zacijelo osjećao najbolje čuvanim sportskim direktorom na svijetu. Nasreću, čim nas je osobno pozdravio, njihova sumnjičavost bila je svedena na najmanju mjeru, a mi smo se s legendom Makabija upustili u priču o večerašnjem dvoboju s Cedevitom (19.30) u Draženovu domu.

Kako je putovati po Europi kao europski prvak?

– Makabiju je to već šesti put da se s time nosi. U nekim je stvarima lakše, a u nekim teže. Kad tražite sponzora, onda je lakše, a kada gostujete, onda je teže jer svatko želi pobijediti europskog prvaka, svima je motivacija veća nego obično.

Cedevita je to već učinila u Tel Avivu. Kako vam se to moglo dogoditi?

– Cedevita je te večeri odigrala vrhunski, lijepo ih je bilo gledati pa su čak zaslužili i pljesak naše publike. Uhvatili su nas na neke taktičke detalje, igrali su kao da nemaju što izgubiti, stekli samopouzdanje i pogodili 14 trica.

Znači li to da je Repeša taktički tu utakmicu jako dobro pripremio?

– Dajem mu za to kredit.

Bio je to vaš kiks, baš kao što je to bio i Cedevitin poraz od Zadra? Koliko je ozbiljnim klubovima takvih kikseva dopušteno?

– Kada imaš 80-ak utakmica u sezoni kao mi, onda je moguće da doživiš nekoliko kikseva. No taj domaći poraz protiv Cedevite mobilizirao nas je da u gostima dobijemo Unicaju pa Limoges, a to su neke stvari koje je bilo puno teže izvesti.

Prate nas milijuni navijača

Jeste li zbog tog domaćeg poraza (73:83) protiv cedevitaša tim više motivirani da pobijedite u četvrtak u Zagrebu? Da uzvratite još jačom mjerom?

– Mi smo uvijek motivirani. Nas u svijetu prati nekoliko milijuna navijača, u svakoj utakmici želimo pobijediti i oraspoložiti te ljude. Osim toga, naš su posao pobjede, mi ne možemo reći da smo dobro obavili posao ako smo izgubili. Uostalom, svaki poraz najbolje se liječi pobjedom.

Odakle vreba opasnost kada je u pitanju Cedevita?

– Kad odigra momčadski, onda je to košarka visoke kvalitete, a ima i pojedince kao što su Ukić, Gordić i Bilan koji svojim iskustvom i kvalitetom mogu povući te dati sigurnost i mladcima. Lijepo je vidjeti te klince kako igraju, i Zubčića također, on je još uvijek mlad igrač.

Bender i Maza u New York

I Makabi ima jednog klinca iz "zlatne hrvatske košarkaške mladeži". Kako napreduje 17-godišnji dragulj Dragan Bender?

– Dobro radi, ima svoj mir, odlične uvjete i razvija se kao što smo i očekivali. Na posudbi je u drugoligašu, no to je jaka liga nižih i bržih četvorki pa on ima dosta problema što je, zapravo, za njegov razvoj dobro. Bude li sve kako planiramo, već iduće sezone bit će priključen prvoj momčadi.

Hoćete li ga pustiti usred sezone u NBA kamp "Košarka bez granica", koji će se održati u sklopu All-Star Weekenda u New Yorku?

– I to je dio njegova programa, a ja se nadam da će i Cedevita u to vrijeme pustiti Mazalina koji je također pozvan u kamp.

>> 'Dobro da se Ukić vratio, njegovo je iskustvo neprocjenjivo'

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije