Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Igrač parova

Nikola Mektić možda nije bolji igrač od Ivana Dodiga, ali bolje je birao

10.08.2018.
u 13:06

Iako to neće priznati, Dodig može žaliti što je prekinuo suradnju s Brazilcem Marcelom Melom

Godinama je u pojedinačnoj konkurenciji mukotrpno skupljao bodove na Futuresima (15 ih je i osvojio) i Challengerima, a onda je shvatio da budućnost (njegova) leži u parovima.

Zagrebački tenisač Nikola Mektić (29) posljednjih se godina nametnuo kao jedan od najboljih igrača parova.

1/6

Dva turnira (2017. godine) osvojio je u kombinaciji s danas 33-godišnjim Amerikancem Brianom Bakerom (Amerikancu su to i jedina dva naslova), a potom se još bolje upario s iskusnim Austrijancem Alexanderom Peyom (38).

Ove godine – pet puta u finalu

Njih su dvojica ove godine osvojila dva turnira, od kojih jedan iz prestižne kategorije Masters 1000 (Madrid), još su tri puta igrali u finalu. U poretku za završni Masters osam najboljih kombinacija u Londonu (što znači: po osvojenim bodovima ove godine) na četvrtom su mjestu i samo ih čudo može spriječiti da prvi put ondje i zaigraju.

Jer, osim Mate Pavića i Olivera Maracha, koji su već osigurali nastup u O2 Areni, ispred njih su braća Bryan koja posljednjih mjeseci ne igraju zajedno (zbog ozljede Bobova kuka), pa će teško izdržati konkurenciju, a i nekoliko drugih kombinacija ima stanovite probleme.

Žalit će za Marcelom Melom

U prvom kolu Masters 1000 turnira u Torontu Mektić i Marach prilično su lako i uvjerljivo, sa 6:2, 6:2, pobijedili našeg Ivana Dodiga i Australca Nicka Kyrgiosa. Nije posve jasno zašto se Dodig odlučio za Australca, no očito je i njegovu partnerstvu s Rajeevom Ramom došao kraj jer Amerikanac i sam nastupa u Kanadi, s Querreyem je u prvom kolu izbacio Cecchinata i Džumhura.

1/5

Iako to neće priznati, Dodig može žaliti što je prekinuo suradnju s Brazilcem Marcelom Melom s kojim je postigao brojne uspjehe. Među ostalim, osvojili su i Roland Garros (2015.) te igrali finala Wimbledona (2013.) i završnog Mastersa (2014. godine).

Ivan nam je u nedavnom razgovoru rekao da želi više, da misli da može biti prvi tenisač svijeta, međutim zasad nije na dobrom putu. Dapače, kako nije obranio lanjski finale u Kanadi, izgubit će 600 bodova i na ATP listi srozati se na 26. mjesto (-6). 

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije