Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 22
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BANDIĆ ODLUČIO

Nikola Dragaš preuzima Zagrebački športski savez

'23.04.2013., Kranjceviceva 2, Zagreb - U prostorijama Kuglacki kluba Medvescak odrzana je konferencija za novinare Drustva sportasa veterana i rekreativaca - DSVR. Clanovi drustva mnogobrojni su nosi
Sanjin Strukic/PIXSELL
28.06.2013.
u 10:07

- Znam da je većina saveza željela da budem predsjednik, ali jednostavno nemam vremena - kazao je Anto Nobilo

Danas istječe rok za prijavu kandidata za mjesto predsjednika Zagrebačkog športskog saveza. Nakon što je Branimir Bašić dao ostavku, počele su špekulacije tko bi mogao biti njegov nasljednik. Do prije nekoliko dana, govorilo se, jedini kandidati bili su Anto Nobilo i Franc Regina. No, ni jedan od njih dvojice neće se kandidirati. Jedini kandidat bit će Nikola Dragaš, trostruki svjetski prvak u kuglanju. On je bio želja Milana Bandića pa Skupština ZŠS-a 3. srpnja neće imati težak posao.

Kako Nikola Dragaš nije član Zagrebačkog kuglačkog saveza, jučer je ekspresno izabran za člana Izvršnog odbora tog saveza i kao takav se mogao kandidirati za predsjednika ZŠS-a.

Malo me muče godine...

– Nisam baš najsretniji, ali uvijek sam se hrabro hvatao u koštac s izazovima. Moj je problem što nisam sto posto zdrav, imam već i puno godina (69, nap. a.), a to je ozbiljan posao. Mogu samo obećati da će svi zagrebački klubovi i sportaši biti jedna velika, sretna i skladna obitelj. Nažalost, u posljednje vrijeme situacija nije bila bajna i valjda se neće više ponoviti – rekao je Nikola Dragaš.

Anto Nobilo je istaknuo:

– Ne znam odakle su krenule priče da želim biti predsjednik ZŠS-a. To mi nikad nije bila želja. Znam da je većina saveza htjela da se kandidiram, ali sam još prije rekao da imam previše posla i obaveza. Ostat ću u Izvršnom odboru, to nikad nije bilo sporno. Vrijeme je da ZŠS napokon počne normalno raditi – rekao je Nobilo.

Antunović napušta Cibonu?

Kakva će biti suradnja s Dragašem?

– Vjerujem odlična. Ne poznajem ga osobno, ali sam čuo od Vjekoslava Šafranića, bivšeg karataša, sve najbolje o njemu. U svakom slučaju, pozdravljam tu odluku – istaknuo je Nobilo.

Još je otvoreno pitanje glavnog tajnika. Najčešće spominjano ime je Zdenko Antunović, direktor Cibone.

– I ja sam nešto načuo o tome. Daleko od toga da se ne bih prihvatio tog posla, no ne odlučujem ja – rekao je Antunović.

Da se to dogodi, mjesto direktora Cibone bilo bi otvoreno?

– Naravno. Te dvije funkcije je nemoguće istodobno obnašati – rekao je Antunović.

No, priča se da Milan Bandić za Antunovića ima druge planove. Šuška se da bi on mogao postati predsjednik Turističke zajednice grada Zagreba.

– Što se tiče izbora glavnog tajnika, o tome će odlučivati izvršni odbor, koji će osnovati predsjednik kada bude izabran. A sve ono što se može čuti o tome tko će obnašati tu funkciju za sada su samo priče i pričice – istaknuo je Nobilo.

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije