Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 126
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
TEMA Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije iskušao nekoliko varijanti momčadi

Niko nezamjenjiv u svim Cicinim sustavima igre

sp_kranj.jpg
import
22.05.2006.
u 19:30

"Niko Kranjčar je nezamjenjiv". To nam je nekoliko puta u posljednjih godinu dana ponovio izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Kranjčar. Da Cico tako čvrsto to misli i danas, otkrio je na nedjeljnom treningu u Brežicama. Naime, na jednom taktičkom treningu u tri njegove elitne jedanaestorke uvijek je njegov sin imao ulogu razigravača. 

No, Cico sve češće razmišlja i o Luki Modriću, za kojeg navija gotovo cijela nacija, kojeg i mnogi stručnjaci vide u početnih jedanaest. Izbornik zna startnu jedanaestoricu za Brazil (3-4-1-2): Butina (Pletikosa) - R. Kovač - Tomas, Šimunić - Srna, N. Kovač, Tudor, Babić - N. Kranjčar - Pršo, Olić, no ako će nam u susretu s Japanom trebati pobjeda, Luka bi mogao početi dvoboj. Ali ne na poziciji razigravača, na kojoj je vrlo dobro igrao ove sezone u Dinamovoj majici, nego na lijevoj strani srednjeg reda.

Time bi izbornik lakše pomirio navijačke strasti, no pitanje je koliko bi u tom rasporedu (Niko Kovač kao zadnji vezni, Niko Kranjčar na mjestu iza dvojice napadača, a Luka Modrić i Darijo Srna na bokovima) igra naše reprezentacije mogla biti učinkovita.

Na treningu je to izgledalo sasvim dobro. Luka je često bio s loptom, često bi je oduzimao, kvalitetno distribuirao, no nedvojbeno je da bi u sredini travnjaka, na poziciji iza dvojice napadača, pa i na mjestu zadnjeg veznog igrača njegova igra bila još kvalitetnija. Cico je na tom treningu još nešto pokušao, na desnu stranu srednjeg reda gurnuo je Jerka Leku. No, novi nogometaš Monaca nije ni izbliza tako opasan na desnoj strani kao Darijo Srna.

Izbornik ima dvadesetak dana vremena da pronađe idealnu momčad, a napravio je i veliki pomak jer je počeo razmišljati i o alternativnom sustavu igre.


Sugestije Cici i iz Australije

Nakon nepunih šest dana biranja, Večernjakovi su čitatelji izabrali udarnu momčad za prvi pripremni ogled naših nogometaša za SP, protiv Austrije. Vratarsku je poziciju ugrabio Pletikosa, dvojba Šimić ili Tomas riješena je u Šimićevu korist, Modrić je tijesno pobijedio Kranjčara, a Klasnić prilično uvjerljivo Olića. Mnogo je prijedloga, međutim, stizalo s Modrićem i Kranjčarom u postavi, uglavnom izbacujući iz udarnog sastava Tudora ili Babića. Slagali su čitatelji sustav 4-3-1-2, 4-2-3-1, kombinirali, sugerirali izborniku, iznosili svoje simpatije i antipatije... A među pristiglim mailovima jedan je bio čak i iz Australije, od tamošnjeg Hrvata! U svakom slučaju, vaš je sastav, dragi čitatelji, ovdje, hvala na sudjelovanju u igri i budite opet s nama uoči idućeg dvoboja kockastih! (ab)

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije