Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 1
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Junak Frankfurta
Povratak na članak

Niko Kovač: Revolucionar kojeg Hrvati nisu slijedili

– Eintracht je odlična momčad, zaista je teško igrati protiv njega. Taktički gledano, jedna je od najboljih momčadi u Bundesligi – sipao je pohvale na Kovačev račun i veliki Carlo Ancelotti

Komentari 29

BE
Berlioz
12:50 22.12.2016.

Novinari se uvijek pitaju zašto se u našem nogometu nešto loše dogodilo ali nikada se ne sjete pogledati u zrcalo.

VL
Avatar MK
MK
11:04 22.12.2016.

Ništa nama ne valja što valja... Preko 500 liječnika što je samo u zadnje vrijeme napustilo Hrvatsku polupismeni novinari nazivaju "Gastarbeiter-ima" samo jer su to jednom čuli... Ostat će na kraju samo još drugovi i drugarice - kada jednoga dana svi tzv. Gastarbeiteri odu...

VL
Avatar tetina
tetina
13:35 22.12.2016.

VL a što da proguglamo malo vaše stare tekstove kad ste drvjm i kamenjem bacali po Čovjeku (sa velim Č) jer je prej svega Niko Čovjek a Gospodin , vjernik i domoljub...i samo zato vam nije bio dobar! sad stee našli pisati hvalospijeve o njemu...a do jučer ste drvljm i kamenjem...

VL
Avatar Idler 3
Idler 3
14:01 22.12.2016.

Niko je postavil Luku malo više naprijed....kak je poslije zaigral u Realu ??? Postavil je i Raketu malo više iza....kak je poslije zaigral u Barci ??? Postavil je i Perišića na krilo....uglavnom ni nam valjal jer ni izdanak "poznate nogometne škole" iz koje izlaziju stručnjaci tipa Čačić !!!

VL
Avatar 7Sisak6
7Sisak6
11:26 22.12.2016.

prvo drvljem i kamenjem po njemu pa ga dižemo u nebesa i tako u krug kao i sa bilićem...kakav smo mi narod

VL
DA
daali
12:54 22.12.2016.

Ali Niko ne može biti trener za reprezentaciju - bilo koju! On je general, igrači su vojnici i to je super za klupski nogomet, a pali i u mladoj repki jer je tamo veliki autoritet. No u reprezentaciji je drugačije ozračje - tu igrači dolazi iz raznih klubova, druže se i igraju za čast (iako i tu dobiju novce) i idealan trener za reprezentaciju je netko kao Čačić - netko tko će biti tata tim dečkima i sve na finjaka. To je stvar psihologije - ljudi smo nismo roboti. Igrač koji dođe od jednog k drugom generalu - puca mentalno! Pa naši igrači su se pobunili protiv Nike - prestrog je bio. Tonavljam biti prestrog je super za klupski nogomet - od njega igrači žive, a u repki se igra za čast i ponos i to to ne prolazi.

VL
JU
juma
21:40 22.12.2016.

Niko Kovac je odlican trenar i ne sumnjam kako ce napraviti karijeru u Njemackoj. Medjutim, njegov intenzivan nacin rada, ukljucivanje znanostvenih metoda, perfekcionizam i disciplina nisu bili primjereni nasoj reprezentaciji i mentalitetu vodecih igraca. Na kraju su igraci na okupljanja dolazili nerado i svoje nezadovoljstvo iskazali katastrofalnim nastupima protiv Azera i Norvezana. To je bio kraj za Niku Kovaca i drugacije nije niti moglo biti, jer niti jedna niti druga strana nisu bile spremne na kompromise.

VL
JU
jujo1
12:55 22.12.2016.

Pa sto bi htjeli nasi Hrvatski manekeni novac i ne igrati.Sram ih bilo.

VL
ZA
zagorjedotokia
12:19 22.12.2016.

Ovdje u članku, ali i u komentarima se brkaju babe i žabe! Jedno je voditi klub, a drugo reprezentaciju, a sasvim nešto treće mlade, nabrijane nijemce željne dokazivanja od super plaćenih reprezentativaca koji na pripreme dolaze ne potrošiti zadnji atom snage nego se odmoriti i nipošto ne ozlijediti jer lovu služe u klubovima, a ne u reprezentaciji. Zato Niko nije uspio kao izbornik.

VL
MA
matokan
12:27 22.12.2016.

Cinjenice su da je Niko Kovac marljiv radosan vrijedan pouzdan bio kao igrac u klubovima kao i u reprezentaciji.Isto to vrijedi dok je bio trener Hrvatske.Pord svih tih karakteristika zene kazu da je zgodan i lijep.Tako valjda one percipiraju nogmet.Paradokss je i steta da nije imao tako sjajan i blistav uspijeh s hrvatskom reprezentacijom s takvim sposobnostima i igracima s kojima je raspolagao.Ocito je i to da i drugi faktori odlucuju u karici dobrih rezultata.

VL
DU
Deleted user
10:55 22.12.2016.

Nije odgovarao Maminju i domaćim zvijezdama baletanima.

VL
DA
damascus
13:36 22.12.2016.

Bože, kako priglup komentar. Zar itko danas, ako misli o nekome afirmativno pisati, nazivati ga revolucionarom. Kome je do revolucije nakon svih revolucija i svega što one predstavljaju. Malo mozga, molim.

VL
Avatar Oneill
Oneill
11:11 22.12.2016.

Kod nas se papir jede a čokolada baca.

VL
Avatar Charlie Dijasporić
Charlie Dijasporić
17:55 22.12.2016.

Trenirati klub ili reprezentaciju nije ista stvar. Niko je bio u stvari dobar izbornik, ali njegove metode nisu optimalno štimale za našu repku. On je odličan za klubski posao a naročito za mladu momčad koja nije opterećena sa previše nadii i očekivanja. Frankfurt i nije tako jak, nego ima jakog generala. U našoj repki tako nešto ne funkcionira, pa nismo mi Island! Svaka čast Niki ali meni je više žao za Bilića.

VL
GV
golub Vaso
10:27 22.12.2016.

njegove njemačke metode ne pale na Balkanu

VL
CI
cinbenik
14:00 22.12.2016.

Mislim bilo kako bilo sa Prosincekom nemoze ni cipele cistiti.......Jednakopravnost svih Hrvata,a ne samo "pravih Hrvata".......

VL
VK
vječni krojf
12:04 22.12.2016.

Vec sam par puta napisao da se Kovac potpuno promjenio,savim je drugaciji nego je to bio kao nas Izbornik.Nije vise onako arogantan,spustio nos,vrlo korektan prema protivnicima i uspjesan,a to znaci da i dobro radi.Ne smijemo niti skinuti sa uma da je Eintracht oduvijek bio klub sa usponima i padovima,pa i drasticnim ispadanje iz Bundeslige prije samo par godina.Odigrali su oni i lijepu EU ligu pa godinu dvije posle veliki pad.Sada su u tom usponu i to nece dugo trajati pa ce i Niko imati probleme kao i svi treneri prije njega.Utakmicu u subotu npr.mora brzo zaboraviti i nije imao razloga biti u eufuriji jer je gostujuca momcad bila bolja do iskljucenja njenog napadaca tek tada je Eintracht dosao do daha.Ne zelim nikako umanjiti Nikine zasluge za taj uspon kluba,ali jos jednom napominjem da je Niko sada jedna druga osoba a to se mora razumjeti Bundesliga nije Balkan i gledaju se samo rezultati a ne kao kad je bio Izbornik neke zasluge iz igrackih dana,a on je to obilato iskoristio i malo sam sebi naskodio a puno reprezentaciji.

VL
CI
cinbenik
13:58 22.12.2016.

Dali se njegov uspjeh ogleda,sto je odveo Frankfurt na pripreme u Medjugorje,ili sto je ojacao kontakt Biskupa u jemackoj i tog kluba koji vodi......ZNA SE da je u tom bio najjaci.........drugog usopjeha kod nas nije pokazivao,a ako nije tako ,interesantnoo bi bilo da nam kaze gdje nauci sve vjestine trenara "odjednom",ako u Frankfurtu Biskupi i svecenici nepostavljau trenere...........malo je sve kontradiktorno......

VL
CI
cinbenik
11:33 22.12.2016.

Daj daj.......Pumanje laznog domoljublja,u najmanju ruku,kao da je Eintracht,Hrvatska reprezentacija....Kovacu je pogodvalo mjesto porijkla,pa je postao ,nezasluzeno,trener repke,da bi onda postao neki trenercic i zavrsio u Frankfurt,ciji stanovnici manje znaju kada igra Eintracht,negoli kod nas u Hrvatskoj.........zaboravili smo da je tamo upao ,kao najeftiniji u klub kji je trebao ispasti,i kojima nista ne znaci hoceli ispasti iliostali,to gledaju samo kao sport...Frankurt neulaze previse u zabavu,pa tako neplaca ni previse igrace......mnogi nismo ni znali da postoji NK u Frankfurtu,dok domoljub Kovac nije postao trener baz ispadajuceg kluba.......jer nije imao gdje drugo......

VL
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.