Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 155
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
CAKTAŠ MEĐU 24 IMENA

Kovač objavio popis, evo tko je sve pozvan u reprezentaciju!

Niko Kovač
Foto: Igor Kralj/PIXSELL
24.08.2015.
u 14:09

– Halilović, Pašalić, Rog i Šimunović sigurno su među mladim igračima na koje računamo i u A reprezentaciji, ali moramo voditi brigu i o mladoj reprezentaciji kojoj je važno pobjednički startati u nove kvalifikacije – rekao je Kovač

Izbornik Niko Kovač objavio je danas popis od 24 igrača na koje računa za gostovanja u Azerbajdžanu (3. rujna) i Norveškoj (6. rujna) u kvalifikacijama za Europsko prvenstvo.

Među izabranima se našlo ime Hajdukova Mije Caktaša koji igra odlično na početku sezone, a poziv je dobio i Ante Rebić. Kovač je, kao i do sada, mlade igrače prepustio izborniku mlade reprezentacije Nenadu Gračanu.

Halilović, Pašalić, Rog i Šimunović sigurno su među mladim igračima na koje računamo i u A reprezentaciji, ali moramo voditi brigu i o mladoj reprezentaciji kojoj je važno pobjednički startati u nove kvalifikacije. To će na kraju koristiti i njima, dobro je da skupljaju reprezentativno iskustvo i igraju utakmice. Uostalom, i većina današnjih A reprezentativaca dala je znatan doprinos uspjesima mladih selekcija – rekao je Kovač.

 Najavio je i utakmicu s Azerbejdžanom.

– Azerbajdžan je promijenio izbornika, naš Prosinečki je to sada dobro posložio i oni djeluju kao ozbiljna ekipa, što su pokazali i rezultatima. Kvaliteta je, dakako, na našoj strani, no tu razliku u klasi možemo pokazati jedino uz kvalitetan pristup, koncentraciju i ozbiljnost – rekao je Kovač i dodao:

– Znamo svi što nam ove utakmice donose. Euro 2016. naš je cilj prema kojem smo krenuli prije godinu dana i zasad smo odradili dobar posao. No, treba dovršiti započeto i zato moramo nastaviti kao do sada – dobro se pripremiti, odigrati momčadski i s maksimalnim angažmanom, a onda rezultati neće izostati.

Popis reprezentativaca za Azerbajdžan i Norvešku

Vratari: Danijel Subašić (Monaco), Lovre Kalinić (Hajduk), Ivan Vargić (Rijeka)

Braniči: Darijo Srna (Šahtar), Šime Vrsaljko (Sassuolo), Marko Lešković (Rijeka), Vedran Ćorluka (Lokomotiv), Domagoj Vida (Dynamo Kijev), Dejan Lovren (Liverpool), Danijel Pranjić (Panathinaikos), Marin Leovac (PAOK)

Veznjaci: Luka Modrić (Real Madrid), Milan Badelj (Fiorentina), Marcelo Brozović (Inter Milano), Mateo Kovačić (Real Madrid), Ivan Rakitić (Barcelona), Mijo Caktaš (Hajduk)

Napadači: Nikola Kalinić (Fiorentina), Ante Rebić (Fiorentina), Marko Pjaca (Dinamo Zagreb), Ivan Perišić (Wolfsburg), Ivica Olić (HSV), Mario Mandžukić (Juventus), Andrej Kramarić (Leicester)

>> Hrvatska do kraja kvalifikacija bez navijača na tribinama!

Komentara 25

Avatar Titanov sin
Titanov sin
15:26 24.08.2015.

Mislim da je popis u redu, uvijek ima nekoga kojeg bi se moglo zvati ali to je u naravi svakog navijača. Prvi smo u skupini, najteže utakmice su iza nas, igramo sve bolje i to je to.

Avatar nula
nula
14:52 24.08.2015.

Bravo za izbornika. Potrebno je da crkva ostane u sred sela .

AN
Anex88
17:35 24.08.2015.

Nije mi jasno sta Pranjic trazi na popisu? Ni Rebicu nebi trebao da bude na popisu, ali posto je mlad mogu jos nekako da shvatim. A gde je Strinic???????????

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije