Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 175
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
IZBORNIK ZNA RECEPT

Niko Kovač je Islandu zabio dva gola

Niko Kovač
Slavko Midzor/PIXSELL
21.10.2013.
u 17:44

Hrvatska je 2005. na Maksimiru svladala Island s 4:0, a dva je gola zabio sadašnji izbornik Niko Kovač.

Hrvatska je dva puta u povijesti igrala protiv Islanda i oba puta slavila uz gol razliku 7:1. Bilo je to u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo u Njemačkoj 2006., a zanimljivo da je dva gola Islanđanima zabio sadašnji izbornik Niko Kovač.

Prvu su utakmicu Hrvatska i Island igrali 26. ožujka 2005. pred oko 18 tisuća ljudi na Maksimiru. Hrvatska, koju je tada vodio Cico Kranjčar, slavila je 4:0, uz dva gola Kovača, dok su po jednog zabili Josip Šimunić i Dado Pršo.

Nešto teži posao Hrvatska je imala u uzvratu šest mjeseci kasnije. Islanđani su poveli preko Eidura Gudjohnsena, ali je Hrvatska s dva gola Boška Balabana i jednim Darija Srne okrenula susret i slavila s 3:1.

Vatreni su na kraju kvalifikacije završili na prvom mjestu uz 24 osvojena boda i bez poraza.

>> Šuker poziva na opću mobilizaciju: Nadam se podršci navijača

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije