Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 160
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BEZ RONALDA I MESSIJA

Niko Kovač iznenadio, pogledajte tko su po njemu najbolji nogometaši svijeta

Niko Kovač
Foto: Sanjin Strukic/Pixsell
12.01.2015.
u 21:33

Najbolji za našeg izbornika je Lahm, a za našeg kapetana Darija Srnu to je ipak Ronaldo.

Cristiano Ronaldo najbolji je nogometaš svijeta u protekloj godini i zasluženo je osvojio Zlatnu loptu, a u svečanosti su svojim glasovima sudjelovali i izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Niko Kovač, kao i kapetan reprezentacije Darijo Srna.

Izbor nije bio ograničen, uvršteni su svi nogometaši svijeta, njih 24 tisuće, a birali su ih 181 izbornik, 182 kapetana nacionalnih vrsta i 181 predstavnik medija. Svaki je smio odabrati tri koja smatra najboljima, a prvom se dodijelilo pet, drugom tri i trećem jedan bod.

Iako je s 37,66 posto glasova pobijedio Cristiano Ronaldo naš izbornik odlučio se na igrača koji kod mnogih nije bio u užem izboru, a riječ je o Phillipu Lahmu, sad umirovljenom internacionalcu i kapetanu aktualnih svjetskih prvaka. Nijemac je uvelike pridonio naslovu prvaka za Njemačku, kao i uspjesima Bayerna, ali nekako je ostao u sjeni najvećih. Sjetio ga se Niko Kovač, a nakon njega sjetio se Manuela Neura i na trećem mjestu, ponovno iznenađujuće, Bastiana Schweinsteigera. Dakle, sva trojica su Nijemci.

Darijo Srna nije se vodio logikom izbornika Kovača i izabrao je Cristiana Ronalda, Bastiana Schweinsteigera i Arjena Robbena.

>> Kompletan izbor pogledajte OVDJE

>> Ipak završilo bez iznenađenja – Cristiano Ronaldo najbolji nogometaš godine!

>> Luka Modrić postao prvi Hrvat koji je dobio prestižno Fifino priznanje!

Komentara 18

LI
Lisabon
07:56 13.01.2015.

Nisam pimjetio da mamicev novac odbijaju.Recimo 70 000 kn koje je Dinamo uplatio "za Pavu"!!!!!!A hajduk mu je poslao fotografiju s igracima koji su na terenu formirali srce.To ce mu jako pomoci u oporavku.

TO
tonimohave
12:25 13.01.2015.

I Nikola je Njemac

Avatar neurazumljiv
neurazumljiv
01:25 13.01.2015.

Kovac ni ne prati nogomet izvan Bundeslige.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije