Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 84
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Pogled

Nikin eurogol skinuo teret s izbornikovih leđa

Vedran Runje
Reuters
04.03.2010.
u 01:12

Napadači su bili odsječeni, a Vukojević nije stigao sve poloviti pa su Belgijci u sredini izgledali kompaktnije i konkretnije. Često su crveni vragovi bili u prilikama, ali za pohvalu su bili Runje, Šimunić, Ćorluka i Lovren.

Novo doba, novi sustav (3-5-2), ugodan pogled na semafor gdje je dugo pisalo Belgija – Hrvatska 0:1. Eurogol Nike Kranjčara sinoć je Slavenu Biliću skinuo tonu tereta s leđa iako će u dubljim analizama izbornik moći pronaći i podosta razloga za korekciju viđenog u Bruxellesu.

Gotovo sat vremena kockasti su hodali “po jajima”, oprezno, bez pravog ritma i kompaktnosti. Bilićeva je inovacija povratak na sustav iz davnih vremena (3-5-2).

Uz malu modifikaciju jer se Čale dosta često vraćao otraga. No, te nam taktičke novosti nisu donijele baš ništa. Nominalno naše glavne figure Modrić, Srna, pa i Kranjčar do našeg pogotka igrale su s dosta pogrešaka, bez pravih akcija. I jednu kolosalnu produkciju Srna-Modrić igrač Spursa uprskao je.

Napadači su bili odsječeni, a Vukojević nije stigao sve poloviti, pa su Belgijci u sredini izgledali kompaktnije i konkretnije. Često su crveni vragovi bili u prilikama, ponekad i previše lako do njih stizali, ali za pohvalu su bili Runje, Šimunić, Ćorluka i Lovren.

Sve je na kraju sklopljeno u kolopet zadovoljstva rezultatom. Nakon prošlogodišnjeg kraha, novo smo ljeto otvorili pobjedom. Igra? Ah, sutra te nitko ne pita. Iako je Bilić, siguran sam, vidio da je to bilo – tek skromno!

Komentara 2

OB
-obrisani-
10:19 04.03.2010.

Sada kada je Hrvatska vanjka rasturila Belgiju navodno je kvota da kockasti osvoje World Cup 2010 u Južnoj Africi pala sa 1:150 milijona na 1:145 milijona..Vjeruje se da mnogi domoljubo ohrabreni Hrvati uplatiti na tu kvotu jer ipak se lakše osječaš kada imaš nadu na uspijeh pa makar ona bila u sferi znanstvene fantastike...

LU
luena
11:18 04.03.2010.

Nasi novinari bi bolje igrali nako vise od tri mjeseca stanke....Flak ne lupetaj.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije