Naslovnica Sport Ostali sportovi

Nika Fleiss završava skijašku karijeru

- Ivici smo dali još dva čovjeka jer želimo ostvariti sve uvjete za osvajanje Velikog globusa – kaže direktor Vedran Pavlek.
20. travnja 2010. u 18:31 7 komentara 20 prikaza
nika
Foto: Igor Kralj/24 sata

Odluke Alpskog odbora Hrvatskog skijaškog saveza najviše su pogodile Niku Fleiss i Ivana Ratkića. Nakon što su doznali da su ispali iz A reprezentacije, njih dvoje odlučilo je okončati svoje skijaške karijere. Ratkić želi magistrirati financije i bankarstvo, a studiju se želi posvetiti i Nika. Ista odluka snašla je i Mateu Ferk i Danka Marinellija, no oni će još razmisliti hoće li nastaviti skijati na klupskom proračunu, a Sofija Novoselić to želi pokušati u vlastitu ili klupskom aranžmanu. O svemu nas je obavijestio direktor Saveza Vedran Pavlek kojem je produljen mandat i koji kaže:

– To nisu lake odluke, no nismo se mogli voditi sentimentom, već rezultatima, a oni su, kada je Nika u pitanju, u silaznoj putanji još od 2005. godine. Minimum kriterija bio je biti među prvih 30, a ona je ispala. Važno je naglasiti i da su Nika, Matea i Ivan u programu Saveza već 12 godina, Danko 11, a Sofija devet i glavni razlog su neostvareni ciljevi.

U jeku financijske krize i pokušaja da održi proračun na razini lanjskog (14 milijuna kuna) Pavlek je odlučio uložiti u dva nova slovenska trenera.

– Glavni cilj u iduće četiri godine jest što bolja podrška onima koji su to rezultatima zaslužili. Ivičin tim proširit ćemo još jednim trenerom, kao i Natkov. On će dobiti slovenskog servisera Rosinu koji će pomagati i Tinu Širokom. Ivica će pak dobiti i Mitju Zupana, slovenskog trenera koji će se baviti razvojem njegovih brzih skija. Ivica vozi sve discipline, često ima po 100 skija, i da bi se mogao logistički nositi s Austrijancima i Švicarcima, treba dodatne ljude.

sas
PREVENTIVA
Liječnik savjetuje: U ovim situacijama je potrebno tražiti drugo mišljenje stručnjaka

A1 izdvaja za Vas

  • maklin:

    Fala bogu i to je završilo, trošit novce na takav nerad. Sad će imat vremena se drpat sa ocem ups.. mužem :-)

  • ricard:

    bilo je krajnje vrijeme