Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 66
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Hit Unatoč porazu

Nijemcima cijena skočila do neba

Engleska Njemačka (1)
AFP
09.07.2010.
u 08:28

Pitanje je treba li Elfu Ballack, koji se ''parkirao'' u Bayeru, a u Brazilu 2014. imat će 38 godina.

- Španjolska je novi svjetski prvak. Jednostavno, igra najbolje – rekao je njemački izbornik Joachim Löw.

Engleski kolege pronaći će malu utjehu: "Sad bar poznaje onaj osjećaj nakon što su mu Capello i Maradona stisnuli ruku". Ako postoji srebro za sve na ovom prvenstvu, onda ga je zaslužila samo – Njemačka. Generacija koja ima preduvjete za vladavinu svjetskim i europskim nogometom. Dobro, kad se Iniesta (26), Xavi (30), Casillas (29) i društvo malo umore.

Njemačka ima generaciju kakvu dugo, dugo nije imala. Da, 2006. bili su treći na svijetu, 2008. drugi u Europi, ni sad nisu u finalu, a samo se rezultat gleda. Nekad su igrali "Bože sačuvaj" i osvajali naslove. Ali jednostavno nije bilo nekog jačeg i boljeg, poput Españe. I bez obzira na utakmicu za broncu, Nijemci su definitivno obilježili Mundijal.

Australija, Engleska i Argentina teško su stradale. U jednom za Nijemce novom nogometu. Naslijedili su čvrstinu i disciplinu, ali pamtit će se toliko kreacije, toliko prilika, efektnih akcija i predivnih golova. Tajna je u miješanoj krvi. Tunižanin Khedira i Turčin Özil dali su svoj začin, dok su dvojica Bayernovih ortodoksnih Nijemaca, Schweinsteiger i Müller, pokazali vrhunsku tehniku i održali svima osim Španjolcima lekciju iz modernog nogometa.

Dvojica Poljaka, Podolski i Klose, gotovo nikad nisu igrali tako dobro. I kad svemu dodamo da će ta šestorka (osim 32-godišnjeg Klosea) nositi Elf 2012. i 2014., već se unaprijed možemo veseliti jednom – klasnom nogometu.

A njihovu klasu prepoznali su i najveći klubovi. Za spomenutu petorku konkretno zanimanje pokazuju Real, Manchester United i City, Chelsea, Milan, Juventus... A cijena se nakon južnoafričkog SP-a penje do neba...

Löwov pulover na dražbi za zakladu “Srcem za djecu”

Joachimu Löwu plavi pulover od 229 eura na kraju nije pomogao, ali je postao nadaleko popularan i tražen. Pa je tako na inicijativu njemačke zaklade “Srcem za djecu” izbornik Elfa odlučio svoj pulover dati na veliku dražbu koja će se 18. prosinca održati u Njemačkoj.

Pokrovitelj akcije je Bild, njemački dnevnik tabloidskog tipa s najvećom nakladom. Eto, tako će završiti priča o jednom puloveru koji na kraju ipak nije donio konačnu sreću. Iako su to i pobjede nad Engleskom i Argentinom.

Ključne riječi

Komentara 25

PE
PersonaNonGrata
10:49 09.07.2010.

Njemcima cijena skocila do neba? Ok. Ali Njemci i dalje nece dominirati svjetskim i europskim nogometom. Njemci ce uvijek igrati veliku ulogu na prvenstvima. Pokazali su najbolji njemacki nogomet otkad su osvojili SP 1990. Ali ova generacija je puna prosjecni igraca kojima je bilo lako igrati protiv kaoticni Engleza. Bilo je lako protiv Argentine koja nije imala organizaciju i taktiku protiv njih. Pravu klasu Njemaca smo vidili protiv Spanjolske. Vidili smo vec i protiv Srbije i Gane. Sve reprezentacije koje su kopirale njemacku formaciju 4-2-3-1. Njemci od 2002 godine nonstop govore \"ali iduce prvenstvo cemo osvojiti\"...pa tako 2006 i 2010...Uvijek ista prica:\"Imamo mladu momcad! Bit cemo najbolji!\" Mozda bi to tako i bilo. Samo sto ce i ostale nacije napredovat.

VA
Valderama
11:04 09.07.2010.

Luka Modric - trzisna vrijednost = 19.000.000 € Mesut Özil - trzisna vrijednost = 20.000.000 € Ovo je za mene vic. Pitam se sta je Özil pokazao? Luka je za njega Pele, Maradona i Messi.

AC
actros
22:59 10.07.2010.

JANEZ PETEK pa zbog toga jer smo 2008 carovali austrijom, mi si to mozemo dozvolit,a tvoji???

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije