Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 3
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
GER-POL 30-23

Nijemci u Zadar s maksimalna četiri boda

22.01.2009.
u 19:23

Njemačka i Poljska svoj su plasman u drugi krug natjecanja osigurali i prije posljednjeg kola. No, njihov međusobni susret odlučivao je broju bodova koje će ove reprezentacije ponijeti sa sobom u Zadar. Osim toga, utakmice Njemačke i Poljske tradicionalni su derbiji vječitih rivala.

Repriza finala posljednjeg svjetskog prvenstva ponudila je izjednačenu igru, očekivano čvrstu s obje strane. Nijemci se u 15. minuti uspijevaju odvojiti na tri pogotka razlike (7:4), ali već u sljedećih deset minuta Poljaci poravnavaju na 9:9. Na odmor se ipak otišlo s prednošću Nijemaca od 14:11.

U nastavku susreta Poljaci ne pronalaze način da zaustave razigrani njemački napad. Preko Hensa, Glandorfa i Jansena, Njemačka koristi svaku poljsku minutu isključenja, te već u 43. minuti odlaze na visokih osam golova prednosti (22:14). Na golu se razbranio i Carsten Lichtlein koji je sakupio ukupno 17 obrana.

Do kraja susreta Nijemci bez većih problema održavaju prednost za konačnih 30:23 te tako osiguravaju velika četiri boda prije početka susreta u drugom krugu Svjetskog prvenstva. Poljska u Zadar putuje bez ijednog boda, dok Makedonci svoju rukometnu bajku nastavljaju s dva boda na kontu.

Njemački izbornik Heiner Brand imao je razloga za zadovoljstvo. - Poljska je bila favorit u ovom susretu, no, mi smo aktivnom igrom od prve minute usmjerili tijek susreta na svoju stranu. Ne želim biti previše kritičan, jer su jedina važna stvar četiri boda koja prenosimo u drugi krug.

Igrač utkamice vratar Carsten Lichtlein na to je dodao. - Cijela momčad dala je maksimum u ovom susretu. Imali smo problema u napadu, ali je opet obrana bila bolji dio momčadi, koja je najzaslužnija za pobjedu.

S druge strane njegov poljski kolega vratar Slawomir Szmal samo je kratko prokomentirao.

- Prvo poluvrijeme odigrali smo jako dobro. Bili smo čvrsti u obrani i razigrani u napadu. Šteto štp nismo iskoristili priliku da se rezultatski odvojimo. Danas je bilo ipak previše tehničkih grešaka u našoj igri.

NJEMAČKA – POLJSKA 30:23 (14:11)

NJEMAČKA: Bitter (0+1), Hens 5, Roggisch, Klein, Müller, Strobel 1, Preiss 2, Tiedtke, Glandorf 6, Jansen 4 (2), Lichtlein (16+1), Kraus 7 (1), Kaufman, Schöne 5. Izbornik: Heiner Brand.

POLJSKA: Szmal (9), Jaszka, K. Lijewski, Kuchczynski 2, Bielecki 2, B. Jurecki 4, Jurasik, M. Jurecki 4, Tluczynski 6 (6), Jurkiewicz, Malcher (0+1), M. Lijewski 3, Glinski 2, Siodmak. Izbornik: Bogdan Wenta.

Sedmerci: Njemačka 3/4, Poljska 6/8

Isključenja: Njemačka 18 minuta, Poljska 10 minuta

Igrač utakmice: Carsten Lichtlein

Ključne riječi

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije