Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 25
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
ŠOKIRAO IH JE

Nijemci obožavaju njegov kebab, no najnoviji potez slavnog nogometaša neće im se svidjeti

storyeditor/2024-02-17/PXL_EXP_060118_19198305.jpg
Foto: XPA/ Eibner-Pressefoto/ Benjamin Horn
1/8
18.02.2024.
u 08:00

'Kad odete u pizzeriju, platite oko deset eura. Ali sve što imate je tijesto, umak od rajčice i malo sira na njemu', rekao je bivši nogometaš

Poznati njemački nogometaš Lukas Podolski najprije je prije šest godina sve iznenadio kao drugu karijeru odabirući ugostiteljstvo. Da bi se iznenađenje pretvorilo u šok jer je odabrao pokrenuti lanac kebab restorana. No, nogometašu poljskog porijekla i iznimno bogate karijere krenulo je zaista dobro pa je s vremenom samo u državi Sjevernoj Rajni – Vestfaliji otvorio 27 podružnica. Da bi sada uslijedio novi šok – njegov će kebab poskupjeti! Najavio je Lukas Podolski kako će sada i u nas prilično popularno jelo stajati 7,90 eura, ali i to mu je premalo jer se za pizzu u Kölnu i okolici plaća deset eura.

– Mislim da je kebab ionako još uvijek previše jeftin. Mora biti skuplje. Kad odete u pizzeriju, platite oko deset eura. Ali sve što imate je tijesto, umak od rajčice i malo sira na njemu – razmišljao je glasno Podolski za susreta s dva tamošnja youtubera. Današnji nogometaš poljskog Górnika iz Zabrza ima opravdanje za poskupljenje svojeg jela od domaćeg kruha, mesa, salata i umaka. U oba slučaja Poldi cjenovni potres opravdava općom inflacijom.

– Ljudi uvijek dižu cijene. Kada smo bili novi lanac, kebab je koštao možda pet maraka, a sada košta osam eura. Cijene su posvuda porasle – kaže i dalje popularni nogometaš i nekadašnji njemački reprezentativac.

Foto: XPA/ Eibner-Pressefoto/ Benjamin Hornr

Kebabdžinice diljem Njemačke već su povećale cijene na deset eura ili više. Izvršni direktor Udruge turskih proizvođača kebaba u Europi, Gürsel Ülber, kao razloge povećanja naveo je dodatne troškove za energiju i hranu, poput mesa, brašna, biljnog ulja i povrća. Kada je Podolski otvorio prvi restoran u Kölnu, igrao je tada za japanski Vissel Kobe, interes je bio ogroman. Sigurno i zato što je Podolski kao dijete poljskih doseljenika i odrastao u Kölnu i okolici, ali očito je u njegovim kebabima moralo biti i kvalitete. No, sada će se ta kvaliteta morati plaćati nešto više, prema napisima njemačkih medija, u Njemačkoj je među jeftinijima.

Ključne riječi

Komentara 8

NJ
njofra51
11:48 18.02.2024.

Ja to ne jedem

DU
Deleted user
14:56 18.02.2024.

Jeo sam ga par puta i preslan mi je, uvijek neko sumnjivo meso. Ne znam zasto je to 'in'.

Avatar Ričard
Ričard
13:07 18.02.2024.

Kad se kebap plaća u markama je Poldi taman skinija pelene.

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije