Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 102
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Zločesti dečko

Nick Diaz - jedini u Strikeforceu triput uzastopno obranio naslov

Nick Diaz
www.ufc.com
25.03.2013.
u 14:16

Puši marihuanu, bez dlake je na jeziku, nikad nije platio porez i obožavaju ga...

George Saint-Pierre je u subotu na UFC-ovoj 158. priredbi još jednom rutinski obranio pojas prvaka u velter kategoriji. U petoj rundi potpuno je dominirao nad Nickom Diazom, zločestim dečkom svijeta borilačkih vještina, piše sportski tjednik Max!

Iako je Kanađanin zaslužio svu medijsku pažnju, ona je ipak pripala Diazu. To je česta pojava kada temperamentni Amerikanac iz Stocktona u Kaliforniji ulazi u oktagon.

Teško prima poraze

Ima i predispozicije za to. Kaže sve što mu je na umu, često verbalno napada protivnike, a karijera mu je prožeta incidentima. S druge strane, vrlo je srčan borac, što je publika uočila i zbog toga ga zavoljela. No, pitanje je hoće li nas i dalje zabavljati. Nakon poraza od Saint-Pierrea izgledao je slomljeno. Najavio je mogući kraj karijere.

– Trebam raščistiti sam sa sobom želim li ovo raditi ili ne. Da budem iskren, čini mi se da nemam više ono nešto u sebi – izjavio je potišteni borac.

Ali već iste večeri raščistio je sam sa sobom.

– Htio bih uzvrat. George Saint-Pierre, znam da te mogu prebiti. Zaista to mislim. Udaraš kao žena.

To mu nije prvi put da je najavio kraj karijere. U veljači 2012., nakon poraza na UFC-u 143 od Carlosa Condita u borbi za naslov privremenog prvaka, također je najavio da će rukavice objesiti na zid. Incidente bi često izazivao nakon poraza, a često je radio probleme i organizatorima borilačkih priredbi. Na UFC-u 137 trebao se boriti protiv Georgea Saint-Pierrea, ali se nije pojavio na konferenciji za novinare prije borbe, pa je Dana White veliku priliku dao Conditu.

– Svi smo nabavili avionske karte za Vegas, rezervirali i platili hotelske sobe, da bi Nick odjednom odlučio da neće ići jer mora nešto obaviti. Jako sam razočaran, od svih gluposti u karijeri ova mu je najgora – nije krio gnjev njegov trener Cesar Gracie.

Diaz je poprilično zaradio u karijeri, no pitanje je što će biti s tim novcem s obzirom na to da je nakon posljednje borbe izjavio da u životu nije platio porez i da će vjerojatno završiti u zatvoru!

White: Tom dečku treba pomoć

– To je nevjerojatno. Netko bi se trebao pobrinuti da taj dečko ne ostane bez svega – nije mogao vjerovati što je čuo predsjednik UFC-a Dana White.

Borčev trener Cesar Gracie naknadno je pokušao ublažiti neugodnu situaciju.

– Mislim da se krivo izrazio. Koliko znam, nije ni u kakvoj nevolji.

Nedugo zatim borac je objavio fotografiju kako sjedi ispred policijskog vozila, s popratnim komentarom \"Ulovili su nas\". S prijateljima se vozio jednosmjernom ulicom nedopuštenim smjerom. Diaz je pušten, ali jedan od suputnika priveden je zbog posjedovanja marihuane. Iako se taj put izvukao, Diaz je u karijeri dva puta pao na dopinškom testu. Ne zbog steroida, već upravo zbog marihuane.

– Kao korisnik kanabisa, svjesniji sam okoline oko sebe. Sretan sam kada se mogu napušiti i slušati dobru glazbu. Nemam problema s testovima na droge. Bez ikakvih problema, nakon samo osam dana čišćenja biljnim pripravcima, mogu očistiti organizam – objasnio je.

Diaz se jedini borio u organizacijama EliteXC, IFC, WEC, Strikeforce, PRIDE i UFC. U povijesti Strikeforcea jedini je tri puta uzastopno obranio naslov.

Ključne riječi

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije