Večernji List - najnovije vijesti iz Hrvatske, svijeta, sporta, showbiza i lifestyle
Naslovnica Sport Tenis

Ni treneri ne bi trebali ostati bez posla, i oni trebaju potporu!

Kratka anketa među sportskim savezima koji djeluju na području Grada Zagreba, a tako je i u drugim gradovima, pokazala je da i svi oni podržavaju inicijativu Hrvatskog teniskog saveza
26. ožujka 2020. u 09:38 0 komentara 318 prikaza

Vezano uz mjere pomoći gospodarstvu koje je donijela Vlada Republike Hrvatske, Hrvatski teniski savez pokrenuo je inicijativu (prije svega prema Vladi i Središnjem uredu za šport) da se potpora odobri i određenim neprofitnim organizacijama (prije svega klubovima), kako bi se, među ostalim, sufinancirao trošak rada stručnog osoblja, osobito trenera.

Giorgio Gori Biološka bomba Tako je stigao i u Hrvatsku: Te večeri smo virusom zarazili 40 tisuća ljudi!

– Hrvatski teniski savez, koji okuplja više od 120 registriranih klubova, uputio je zahtjev predsjedniku Vlade Andreju Plenkoviću, ministru rada i mirovinskog sustava Josipu Aladroviću i Središnjem državnom uredu za šport, za hitni postupak donošenja mjera za očuvanje radnih mjesta u sportskim udrugama kao neprofitnim organizacijama.

Paketom mjera koji je već prihvaćen nije predviđeno sufinanciranje troškova rada trenera i ostalog osoblja u sportskim klubovima registriranim kao udruge građana – stoji u tekstu inicijative koji je potpisala predsjednica HTS-a Nikolina Babić.

– Tražimo da Hrvatski zavod za zapošljavanje, kao nositelj potpore, u spomenute mjere uključi i stručno osoblje, prije svega trenere, te da Središnji državni ured, u suradnji s nacionalnim sportskim savezima, osigura očuvanje radnih mjesta u sportu.

Jasno je da je u ovoj kriznoj situaciji izazvanoj epidemijom koronavirusa svima njima onemogućena djelatnost. Nadamo se da će Vlada što prije razmotriti naš zahtjev za očuvanje radnih mjesta i u sportu kako bi se spriječila sociološka neravnoteža – objašnjava gospođa Babić.

Arijan Ademi SRAMOTNO I NEODGOVORNO Dinamovci milijunaši bez morala! Kapetan zarađuje pet mil. kn i ne pristaje na smanjenje plaće

Kratka anketa među sportskim savezima koji djeluju na području Grada Zagreba (gimnastičkom, plivačkom, vaterpolskom, atletskom...), a tako je i u drugim gradovima, pokazala je da i svi oni podržavaju inicijativu Hrvatskog teniskog saveza.

Zajedno ističu da ni treneri ne bi trebali ostati bez posla, i oni trebaju potporu! 

Na Papuku pronađena dva smrznuta tijela
NEZAPAMĆENA TUGA
Detalji tragedije na Papuku: Smrznuti muškarci bili su šogori. Nosili su tenisice i bili bez jakni
Online panel
Online panel
U čak 30 posto teških slučajeva “korone” izolirana i bakterija
Napišite prvi komentar!

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.