Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 50
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NAKLON DO PODA

Ngannou odao poštovanje Miočiću: Od njega sam u jednoj noći naučio više nego u četiri godine

Francis Ngannou Press Conference After Victory - Las Vegas
PX Images/ABACA
13.10.2021.
u 22:30

- Prije gotovo četiri godine, ostao sam kratak u mojoj prvoj borbi za titulu protiv velikog Stipe Miočića. Međutim, te noći sam unatoč neželjenom ishodu borbe bio svjestan da nisam izgubio.

Francis Ngannou prvak je UFC-ove teške kategorije, ali do te je titule stigao zahvaljujući porazu koji mu je prije gotovo četiri godine nanio Stipe Miočić. I to ne može zaboraviti, ali u pozitivnom smislu.

Naime, baš je Amerikancu hrvatskih korijena "preoteo" pojas prvaka u ožujku ove godine, podosta uvjerljivo. Nije dozvolio greške iz prve borbe, u kojoj ga je Stipe itekako nadmudrio i dobio više na iskustvo i taktiku nego mišiće.

Taj poraz uzdrmao je gorostasa i dogodio mu se još jedan - protiv Derricka Lewisa. Tada su na površinu isplivale sve mane Francisa Ngannoua, no Kamerunac je danas zahvalan na tom porazu i prvoj borbi protiv našeg Miočića.

- Prije gotovo četiri godine, ostao sam kratak u mojoj prvoj borbi za titulu protiv velikog Stipe Miočića. Međutim, te noći sam unatoč neželjenom ishodu borbe bio svjestan da nisam izgubio. Ne zato što nisam bio niti blizu na sudačkim karticama, nego zato što sam znao da sam u jednoj večeri naučio više nego u posljednje četiri godine. Bez tog poraza, nisam siguran da bih pobijedio u revanšu jer bih napravio iste pogreške koje sam radio prije tri godine. Nelson Mandela je rekao: Ja ne gubim. Ili pobjeđujem ili učim - napisao je Ngannou na svom Instagram profilu pritom priloživši fotografiju zagrljaja s Miočićem.

 

 

 

Time je pokazao veličinu koja nedostaje mnogima u borilačkom sportu. Takvo poštovanje prema protivniku, putu do uspjeha i kompletnoj muci potrebnoj da bi se postiglo što se postigne...

Još nema komentara

Nema komentara. Prijavite se i budite prvi koji će dati svoje mišljenje.
Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije