Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 57
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
Copa América

Neymar otišao kući, ali Brazilci imaju novog heroja – Robinha

Robinho
Foto: Reuters
23.06.2015.
u 12:15

- Robinho je ispunio zadaću, donio nam je mir u napadu, znao je sačuvati loptu i razigrati suigrače - rekao je Dunga.

Iznenađenja u razigravanju po skupinama B i C nije bilo, u četvrtfinale Copa Américe plasiralo se osam momčadi od kojih se to i očekivalo. Dosad je najveće razočaranje Meksiko koji zbog poraza od Ekvadora (ali i remija s Bolivijom!) ide kući. Slabo je opravdanje Meksikancima da su u Čile došli sa "šarenim" sastavom, čuvajući se za dolazeći Zlatni kup. Uz Meksiko, nakon natjecanja po skupinama, prvenstvo su napustili još Ekvador, Jamajka i Venezuela.

Težak posao za Messija

Čile – Urugvaj, Bolivija – Peru, Argentina – Kolumbija i Brazil – Paragvaj su četvrtfinalni parovi. Utakmice se igraju od četvrtka (u istom terminu – 1.30 sati po srednjoeuropskom vremenu) do nedjelje, svaki dan jedna. Bit će neizvjesno, pogotovo u utakmici Argentina – Kolumbija. Bit će to dvoboj Messija, Agüera i društva protiv Jamesa, Falcaa i ostalih.

Plasman u četvrtfinale Brazil je izborio svladavši Venezuelu 2:1 pogocima Thiaga Silve (9. minuta) i Firmina (51.), dok je pogodak za Venezuelu postigao Floresa u 84. minuti. Seleção uči živjeti bez kažnjenog Neymara koji je u nedjelju utakmicu gledao iz svečane lože, a u ponedjeljak napustio je hotel "Sheraton" u Santiagu, domicil reprezentacije, nakon što je brazilski savez odustao od žalbe na kaznu od četiri utakmice zabrane nastupa.

Većim dijelom utakmice Brazil je bio dominantan, ali je "teško disao" u završnici, kad je Venezuela jurnula po izjednačenje. No, bilo je premalo vremena... Ovom je pobjedom Brazil otvorio vrata četvrtfinala i Kolumbiji, koja je razočaravajuće remizirala s Peruom igrajući bez pogodaka. A da je i Brazil igrao 0:0, Kolumbija bi ispala, stoga su "Los Cafeterosi" bili najžešći navijači Brazila, u kojem su najbolji bili Thiago Silva, Willian i – Robinho!

Brazilski izbornik Dunga, eto, u momčad je vratio već pomalo zaboravljenog 31-godišnjeg Robinha, Milanova napadača, koji je prošle sezone igrao na posudbi u Santosu. Taj je potez bio iznenađenje, ali i Dungin pogodak, o čemu govore ovacije Robinhu kad je u 76. minuti napuštao travnjak (zamijenio ga je Marquinhos)...

Pogreška se skupo plaća

– Veselim se što je Robinho dobio pljesak, igrao je baš onako kako sam želio. Donio nam je mir u napadu, znao je sačuvati loptu i razigrati suigrače. Robinho je odličan igrač i vjerujem da još nije rekao posljednju riječ. Kad smo ostali bez Neymara, morali smo tražiti rješenje kako ga nadomjestiti, Robinho je pokazao da bi on mogao biti taj igrač – pohvalio je Dunga Robinha i dodao:

– Moramo se dobro odmoriti do četvrtfinalne utakmice. Paragvaj je vrlo jak, taktički je sjajno postavljen, svoju je snagu pokazao u okršaju s favoriziranom Argentinom. Više nemamo pravo na pogrešan korak i nadam se da su igrači psihički spremni za drugi krug natjecanja.

>>Brazil potvrdio prvo mjesto i omogućio četvrtfinale i Kolumbiji

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije