Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 2
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
BAVARCI ISPALI

Neymar: Bayern je kao dečko koji ne zna osvojiti djevojku

Neymar
Reuters/Pixsell
15.04.2021.
u 07:45

Bayern tek treći put u posljednjih jedanaest sezona nije uspio ući u polufinale Lige prvaka

Veliku dramu gledali smo u Parizu u četvrtfinalnom dvoboju lanjskih finalista Lige prvaka PSG-a i Bayerna. Na žalost navijača Bavaraca, njihov klub naslov neće braniti jer je PSG nakon pobjede 3:2 u prvoj utakmici, unatoč porazu 0:1 u uzvratu ušao u polufinale. Ipak zasluženo jer je u 180 minuta bio malo bolja momčad od Bayerna, koji nije uspio nadomjestiti izostanak ozlijeđenog Roberta Lewandowskog.

Od početka prekjučerašnje utakmice dominirao je PSG, Neymar je u prvom poluvremenu pogodio stativu i prečku, no onda je u 40. minuti stigla kazna za brojne promašaje. A Parižanima je zabio baš njihov donedavni igrač Choupo-Moting, koji je bio strijelac i u prvoj utakmici. Zanimljivo, Choupo-Mouting je u dvije utakmice protiv PSG-a zabio dva gola, a u prethodnih 10 u dresu PSG-a u Ligi prvaka ni jedan.

Neymarova simultanka

U drugom dijelu Neymar je nastavio svoju simultanku, no bio je neprecizan, kao i njegovi suigrači. Ipak, Bayern bez odsutnih Lewandowskog, Gnabryja, Tolissa i Douglasa Coste nije imao snage za potpuni preokret i tako tek treći put u posljednjih 11 sezona nije uspio ući u polufinale Lige prvaka.

– Možete imati loptu cijelo vrijeme, ali što vam to vrijedi ako time ne ostvarite cilj. To je kao onaj slučaj s tipom koji cijelu večer razgovara s djevojkom, a onda dođe drugi tip i za pet minuta odvede je svojoj kući – rekao je Neymar te objavio sretnu vijest za sve navijače PSG-a:

– Uopće više nije tema hoću li produljiti ugovor s PSG-om! Očito je da se ovdje osjećam sjajno, kao kod kuće. Sretniji sam nego što sam bio, potpis je samo formalnost koja će se uskoro dogoditi.

Spomenimo i da je David Alaba 425. put nastupio za Bayern, pa su sada on i Ribery izjednačeni na vrhu s najviše nastupa za bavarsku momčad među stranim nogometašima.

A legendarni igrač Bayerna Lothar Matthäus smatra da će Bayern od iduće sezone imati novog trenera.

– Uvjeren sam da Hansi Flick neće biti trener Bayerna iduće sezone.

Njemački nogometni savez želi Flicka kao dugoročno rješenje na izborničkoj poziciji i već mu je poslao ponudu. Vjerujem da će je prihvatiti. Otići će nakon posljednjeg kola Bundeslige, a na klupi Bayerna vrlo vjerojatno će ga naslijediti Julian Nagelsmann.

I sam Flick najavio je mogućnost odlaska.

– Imam ugovor s Bayernom, ali normalno je razmišljati o budućnosti. – Uopće više nije tema hoću li produljiti ugovor s PSG-om! Očito je da se ovdje osjećam sjajno, kao kod kuće. Sretniji sam nego što sam bio, potpis je samo formalnost koja će se uskoro dogoditi.

U drugoj prekjučerašnjoj utakmici bilo je ipak manje drame. Chelsea je relativno lako sačuvao 2:0 iz prvih 90 minuta, iako je u uzvratu Porto pobijedio s 1:0. No, pogodak je došao prekasno, doslovno u posljednjim sekundama utakmice, odnosno u četvrtoj minuti sudačke nadoknade. Strijelac prekrasnoga gola škaricama bio je Taremi.

Tuchel: Žao mi je Kovačića

A koliko je zanimljivosti bilo u prvom poluvremenu najbolje opisuje podatak da u tih 45 minuta ni jedna momčad nije zapucala prema vratima! Bila je to tek druga takva utakmica u Ligi prvaka ove sezone, prva nakon dvoboja između Ferencvarosa i kijevskog Dinama.

– Bila je to teška utakmica, možda ne baš zanimljiva navijačima, ali uspjeli smo! Izbacili smo iz natjecanja momčad koja je izbacila Juventus, a to nije lako – rekao je trener Chelseaja Tuchel.

Mateo Kovačić slavlje svojih suigrača gledao je s tribine, nije bio u konkurenciji zato što je na posljednjem treningu uoči utakmice ozlijedio zadnju ložu. No, engleski mediji pišu da ozljeda nije ozbiljnija te da će Mateo uskoro biti u konkurenciji.

– Mateo je ozlijedio mišić. Dogodilo se to ni iz čega, malo je išao vježbati i osjetio bol. Bio sam jako tužan zbog njega jer nemam puno iskusnih igrača koji su odigrali toliko utakmica u Ligi prvaka. Bilo mi ga je žao, ali N’Golo je fantastičan igrač i vrijedi za jednog i pol ili dvojicu igrača – rekao  je trener Tuchel.

Ključne riječi

Komentara 4

DA
DarthVader
14:19 15.04.2021.

Bajernovci na aparatima. Neprocjenivo.

IV
IvicaKerempuh
09:28 15.04.2021.

Kaj je sad ovo?? I pod opasnošću da dobijem karton, zar niko ne kontrolira kaj se piše?? ---– Imam ugovor s Bayernom, ali normalno je razmišljati o budućnosti. – Uopće više nije tema hoću li produljiti ugovor s PSG-om! Očito je da se ovdje osjećam sjajno, kao kod kuće. Sretniji sam nego što sam bio, potpis je samo formalnost koja će se uskoro dogoditi.----

Avatar southman
southman
08:25 15.04.2021.

Je li on ovo govorio o Bayernu ( koji je uspio zabiti gol ) ili PSG-u ( koji nije zabio ) !?

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije