Najnovije vijesti
Objavljeno vijesti danas: 194
Pošalji priču
Imaš priču, fotografiju ili video?
NFL SUPER BOWL

New Orleans u finalu svladao Coltse

Superbowl
Foto: AFP
1/11
08.02.2010.
u 08:40

Momčad New Orleans Saintsa pobijedila je Indianapolis Coltse 31-17 u 44. Super Bowlu, čime je došla do svog premijernog NFL naslova (američki nogomet) u 43-godišnjoj povijesti kluba.

Zablistao je quarterback Drew Brees koji je precizno izveo 32 od svojih 39 dodavanja kojima su Saintsi osvojili 288 yardi i dva touchdowna vrativši se iz zaostatka od deset poena nakon prve četvrtine (0:10).

- Jednostavno smo vjerovali u sebe. Znali smo da iza nas stoji cijeli grad, možda i cijela zemlja. Prije samo četiri godine 85 posto grada ležalo je pod vodom nakon što je uragan Katrina poharao područje. Tko je tada mislio da će se ovo dogoditi!? Ovo je kulminacija vjere u sebe i sudbine - kazao je Brees, najkorisniji igrač utakmice (MVP) koji je izjednačio rekord preciznih dodavanja na utakmicama Super Bowla.

Utakmica je igrana na Sun Life stadionu u Miamiju pred 75.000 navijača, mahom Saintsovih. Tisuće su na stadionu ostale i nakon susreta uživajući u pobjedi svoje momčadi protiv Paytona Manninga i društva pod kacigama Coltsa koji su nakon sjajne uvodne četvrtine padali u nastavku igre (6-0, 10-7, 15-0).

- Atmosfera koju su naši navijači stvorili dala nam je krila. Bili su naš igrač više - izjavio je nakon susreta trener Saintsa Sean Payton.

Rekordna gledanost 44. izdanja Super Bowla

Nedjeljni finale NFL lige (američki nogomet) između New Orleans Saintsa i Indianapolis Coltsa igran na Sun Life stadionu u Miamiju pratilo je putem televizijskih ekrana u Sjedinjenim Američkim Državama oko 106 milijuna ljudi.

Prema izračunu američke marketinške tvrtke The Nielsen Company, utakmica u kojoj su Saintsi pobijedili Coltse 31-17 i došli do premijernog NFL naslova u povijesti kluba, nadmašila je tako prošlogodišnji Super Bowl i utakmicu Arizone i Pittsburgha koju je pratilo oko 98.7 milijuna gledatelja.

The Nielsen Company također tvrdi da je 44. izdanje Super Bowla najgledaniji događaj u SAD-u u povijesti, te da je premašio gledanost koju je 1983. imalo finale megapopularne serije M.A.S.H (105.97 milijuna gledatelja).

Ključne riječi

Komentara 2

PB
predrag borna
07:54 23.10.2011.

Da nije ovo neka greška.Pa NFL sezona je tek počela...A pobjednik 2011 super bowla će biti 46-i pobjednik a ne 44-i.Imate internet pa provjerite.

MA
maxxxx
08:59 08.02.2010.

ma najbolji sport, bijelci bacaju loptu, a crnci trče za njom, tak se i ja igram sa svojim pesom

Važna obavijest
Sukladno članku 94. Zakona o elektroničkim medijima, komentiranje članaka na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr dopušteno je samo registriranim korisnicima. Svaki korisnik koji želi komentirati članke obvezan je prethodno se upoznati s Pravilima komentiranja na web portalu i mobilnim aplikacijama Vecernji.hr te sa zabranama propisanim stavkom 2. članka 94. Zakona.

Za komentiranje je potrebna prijava/registracija. Ako nemate korisnički račun, izaberite jedan od dva ponuđena načina i registrirajte se u par brzih koraka.

Želite prijaviti greške?

Još iz kategorije